Sådan Pustes Et Cykelhjul Op

Indholdsfortegnelse:

Sådan Pustes Et Cykelhjul Op
Sådan Pustes Et Cykelhjul Op

Video: Sådan Pustes Et Cykelhjul Op

Video: Sådan Pustes Et Cykelhjul Op
Video: Sådan Bygger Du Et Cykelhjul 2023, December
Anonim

Cykling er ren fornøjelse, især når du er ned ad bakke og på godt oppustede hjul. Inden du cykler, skal du sikre dig, at dæktrykket er korrekt. Ellers kan selv en kort tur blive til en prøvelse eller endda føre til svigt af cyklen.

Sådan pustes et cykelhjul op
Sådan pustes et cykelhjul op

Er det nødvendigt

  • - trykmåler;
  • - Cykelpumpe.

Instruktioner

Trin 1

Placer cyklen i en bekvem position til vedligeholdelse, for eksempel ved at læne sig mod en væg. Cyklen skal være stabil, og brystvorteindløbet skal placeres, så pumpen er behagelig at bruge.

Trin 2

Kontroller, om din cykels hjul har brug for en justering af dæktrykket. Hvis hjulet ikke er helt oppustet, bliver kørslen vanskelig, da dækets kontaktareal med vejen øges. Derudover kan utilstrækkeligt tryk ofte få dækket til at gå i stykker og øge sandsynligheden for fælgskader. I tilfælde af at hjulet bevidst er overpumpet, kan dækket sprænge, hvilket også er uønsket.

Trin 3

Brug en manometer til at kontrollere dæktrykket. Normalt dæktryk kan angives i cykelens tekniske datablad; undertiden er det maksimale tryk angivet på siden af dækket (i atmosfærer eller bar). Når du bruger et manometer, skal du bruge skalaen på denne enhed, der passer dig, da den kan inddeles i to eller endda tre måleenheder.

Trin 4

Når du puster et hjul for første gang, skal du først lade al luft ud af dækket. For at gøre dette skal du trykke på brystvorten og holde den et stykke tid.

Trin 5

Når du har sikret dig, at luften er ude af hjulet, og at trykket er nul, skal du fastgøre pumpehovedet til brystvorten. Når du begynder at pumpe hjulet, skal du tælle antallet af slag, du laver. Dette er nødvendigt for efterfølgende at kende det krævede antal bevægelser og derefter pumpe dækkene op uden at bruge en manometer.

Trin 6

Frakobl pumpen fra tid til anden brystvorten, tilslut en manometer og kontroller dæktrykket. Optimalt oppustet vil der være et hjul, hvis tryk er ca. 5-6% under det maksimalt tilladte niveau.

Trin 7

Når du har oppustet hjulet til det ønskede niveau, skal du afbryde pumpen og skrue nippelhætten på. Gentag hele proceduren med det andet hjul. Din cykel er klar til yderligere holdbarhedstest.

Anbefalede: