Sådan Finder Du Ud Af Størrelsen På Et Cykelhjul

Indholdsfortegnelse:

Sådan Finder Du Ud Af Størrelsen På Et Cykelhjul
Sådan Finder Du Ud Af Størrelsen På Et Cykelhjul

Video: Sådan Finder Du Ud Af Størrelsen På Et Cykelhjul

Video: How To Read a Bike Tire Size 2022, December
Anonim

Cykelhjulets fulde størrelse består af fælgdiameteren og cykeldækkets tykkelse. Traditionelt måles denne parameter i engelske inches - i dag er der ikke mere end seks af de mest almindelige cykelhjulstørrelser - 20, 24, 26, 27, 28, 29 inches. Så hvordan ved du diameteren på din cykel?

Sådan finder du ud af størrelsen på et cykelhjul
Sådan finder du ud af størrelsen på et cykelhjul

Størrelsesklassifikation

Hjuldiameteren er 20 tommer til børn, folde- og BMX-cykler og 24 tommer til freeride og lignende ekstremsport. Mountainbikes, bycykler og touring-cykler har en hjulstørrelse på 26 inches, mens den på vejtyper når 27 inches. Vej- og hybridvarianter såvel som traditionelle sovjetiske modeller har en diameter på 28 inches. Den nye standard for mountainbikehjul, der vinder popularitet, er 29 tommer.

Den mest almindelige størrelse for et moderne cykelhjul er 26 tommer.

Dæk med en diameter på mellem 27 og 29 tommer passer på fælge, der måler 622 millimeter. Ændringen i den samlede hjuldiameter skyldes udelukkende tykkelsen på cykeldækkene. For at bestemme det skal du se på størrelsen på de dæk, der tidligere var installeret på cyklen. Typisk er størrelsen på cykeldæk på sidevæggene (som i bildæk). Dens størrelse og hjulets fælgdiameter skal svare så meget som muligt til hinanden.

Måling af størrelsen på et cykelhjul

For at finde ud af parametrene på cykelhjulene skal du måle sædets diameter. Dette vil kræve en tynd, blød wire eller stålbånd, der placeres på den første skulder, der fungerer som et sæde til dækket og vikles rundt om dets ydre overflade, indtil der dannes en helt lukket ring. Fjern derefter båndet forsigtigt fra kanten, stræk det i en lige linje og mål dets samlede længde med et målebånd. Den resulterende figur er divideret med 3, 14 - dette er hjulets diameter.

Den indvendige dækstørrelse kan også bestemmes ved at trække to gange dækkets tværsnitsværdi fra den ydre diameter.

En anden meget nøjagtig målemetode er at tegne en lige linje på en vandret flad overflade. På denne linje skal du køre et hjulomdrejningstal ved at trykke på rattet - mens der på forhånd skal sættes et mærke på dækket (hvis du ønsker det, kan du ikke køre en, men flere omdrejninger). Derefter skal du bare måle med et målebånd det segment, som hjulet har kørt. For at få det mest nøjagtige resultat kan du gentage turen flere gange og beregne gennemsnittet, som er størrelsen på cykelhjulet.

Populær af emne.