Sådan Skiftes Et Cykelhjul

Indholdsfortegnelse:

Sådan Skiftes Et Cykelhjul
Sådan Skiftes Et Cykelhjul

Video: Sådan Skiftes Et Cykelhjul

Video: Sådan Skiftes Et Cykelhjul
Video: Sådan skifter du slange på et cykelhjul 2024, Kan
Anonim

Et af de mest almindelige spørgsmål til cykelvedligeholdelse for begyndere er at fjerne hjulene for at udskifte eller reparere røret efter en punktering. Det bedste råd, der kan gives, er at kontakte et specialiseret servicecenter, hvor erfarne specialister udfører arbejdet hurtigt og effektivt. Men desværre opstår sådanne problemer oftere end ikke uden for byen, under ture gennem skoven eller til floden, og her skal du allerede gøre det selv.

Vend cyklen
Vend cyklen

Generelt er det at fjerne hjul fra en cykel en af de enkleste operationer til service af en jernven. Efter at have mestret det får en person en base for at udføre andet mere komplekst cykelreparationsarbejde.

Trin et: Forberedelse af cyklen til fjernelse af hjulene

Først skal du vende cyklen på hovedet. Det er vigtigt at huske, at hvis cyklen er udstyret med et hydraulisk bremsesystem, er det værd at udføre arbejdet så hurtigt som muligt, så luft ikke kommer ind i hydraulikledningen, og du ikke behøver at bløde bremsesystemet. Hvis cyklen har et V-bremsesystem (bremseklodser), skal du under ingen omstændigheder tjene penge på bremsearmen, da klodserne kommer sammen, og hjulet vil være meget vanskeligt at fjerne, og i nogle tilfælde er det umuligt i alt, og du bliver nødt til at adskille mere og en cykels bremsesystem, hvilket er meget sværere end at demontere hjulene.

Trin to: Fjern hjulene fra cyklen

På dette tidspunkt demonteres hjulene direkte. Denne procedure er lidt anderledes for forskellige bremsesystemer. Så hvis der er monteret fælgbremser på cyklen, skal du åbne bremseklodser med begge hænder og fjerne lysbuen. Hvis bremserne er skiveformede, er det ikke nødvendigt med nogen indledende handling.

Dernæst skal du være opmærksom på, hvordan hjulene er fastgjort: møtrikker eller en lille håndtag, som på professionelt sprog kaldes en excentrisk. Hvis fastgørelsessystemet er baseret på møtrikker, skal du vælge to skruenøgler med en passende radius og hænge møtrikkerne med dem på begge sider. Yderligere er det nødvendigt at holde en møtrik stationær, og den anden skal dreje mod uret, indtil fastgørelseselementet mister så meget, at det vil være muligt at fjerne hjulet.

Hvis hjulet er fastgjort med en excentrisk, skal du begynde at trække det mod dig og langsomt skrue det af og holde hjulet med din anden hånd for at forhindre det i at rotere. Når armen er løsnet, kan du fjerne hjulet. For at gøre dette skal du blot trække hjulet op. Det skal fjernes meget let, hvis ikke, er det nødvendigt at kontrollere, om ovenstående trin blev udført korrekt.

Et andet vigtigt punkt, der er værd at nævne, er træk ved demontering af baghjulet. På nogle cykelmodeller involverer designet at fjerne kæden fra akslen. Det bestemmes simpelthen - hvis det ved demontering af hjulet klæber til kæden, behøver du ikke trække det med magt eller prøve at overvinde strukturen, bare demonter kæden og fjern hjulet roligt.

Anbefalede: