Sådan Formes Skøjter

Indholdsfortegnelse:

Sådan Formes Skøjter
Sådan Formes Skøjter

Video: Sådan Formes Skøjter

Video: Sådan Formes Skøjter
Video: Sådan binder du skøjteløb 2024, Kan
Anonim

Tiden for løbere bundet til filtstøvler, stolt kaldet skøjter, er længe gået. Nye teknologier bruges aktivt i alle sportsgrene. Ikke kun atleternes færdigheder forbedres, men også deres udstyr. Især takket være teknologi som termoformning er den tid, det tager for en atlet at løbe i nye skøjter, blevet reduceret betydeligt.

Sådan formes skøjter
Sådan formes skøjter

Er det nødvendigt

  • - skøjter med termoformningsteknologi;
  • - konvektionsovn eller hårtørrer med evnen til at opretholde temperaturen på 80-90 grader Celsius;
  • - tjenester fra en master i termoformning.

Instruktioner

Trin 1

Først og fremmest skal det bemærkes, at ikke alle moderne skøjte modeller kan termoformes. Læs producentens anbefalinger omhyggeligt. Hvis du ikke finder det tilsvarende mærke på kassen (for eksempel Heat Moldable Fit System), kan du henvise til producentens websted. Det er bedre ikke at stole på udtalelsen fra butiksassistenterne eller Lenochkas mor fra den næste dør.

Trin 2

Termoformning hjælper ikke med at øge eller formindske pladsen inde i skoen. Hun kan kun ændre ham. For eksempel trykker en sko på en fremspringende knogle på foden, efter at skøjterne er "varme", måske forsvinder følelsen af ubehag. Støvlen tilpasser sig nøjagtigt til din fod under hensyntagen til særegne egenskaber ved dens form.

Trin 3

De fleste skøjteproducenter er enige om, at selvom alle betingelserne for korrekt termoformning er opfyldt, kan denne procedure ikke udføres mere end 5 gange. Ellers mister bagagerummet den nødvendige stivhed, og dette er fyldt med alvorlige kvæstelser på isen.

Trin 4

Termoformning af skatesko er en kort (3-5 minutter) ensartet opvarmning i en speciel konvektionsovn ved en konstant temperatur på 80-90 grader Celsius. Nogle mestre bruger industrielle hårtørrere til opvarmning. I løbet af denne tid blødgør det indre lag af støvlen, som består af en speciel gel. Når det afkøles, bliver det igen hårdt nok til at bevare sin form.

Trin 5

Når skibsføreren har opvarmet støvlerne i en speciel komfur eller hårtørrer, skal du lægge dem forsigtigt på dine fødder og snøre dem op, som du normalt gør for træning på is. Pas på - kniplingskrogene kan være for varme. For at undgå forbrændinger anbefales det heller ikke at bære varme skøjter på bare fødder. Sid ned og vent på, at skøjterne er afkølet og har form af dine ben. Nogle mestre anbefaler skøjteløb på dette tidspunkt. Det er meget vigtigt ikke at bevæge din fod, mens gelen køler af. Ellers kan termoformning mislykkes, og du får ikke det forventede resultat.

Trin 6

I princippet, hvis du har den tekniske evne til at modstå alle betingelserne for opvarmning af støvlerne, kan du prøve at termoforme dig selv. Men det er stadig bedre at henvende sig til fagfolk, fordi i tilfælde af ujævn opvarmning eller for høj temperatur kan bagagerummet blive beskadiget. Og denne sag kan ikke anerkendes som en garanti.

Anbefalede: