Sådan Bremses På Skøjter

Indholdsfortegnelse:

Sådan Bremses På Skøjter
Sådan Bremses På Skøjter

Video: Sådan Bremses På Skøjter

Video: Sådan Bremses På Skøjter
Video: Stopping on Roller Skates - Easy 2024, April
Anonim

Skøjteløb og rulleskøjteløb begynder med at øve forskellige bremseteknikker. At lære at bremse er meget vanskeligere end at lære at køre. De praktiserede færdigheder i at bremse og stoppe giver dig dog mulighed for at køre under alle forhold, undgå fald og skader.

Metoder til skøjteløb
Metoder til skøjteløb

For at skøjteløb er sikkert, er det meget vigtigt at lære at bremse. Desuden skal du være i stand til at stoppe ved enhver hastighed, både brat og glat, gradvist reducere hastigheden. Når det kommer til skøjter, skal du vide, at skarp bremsning på skøjter kun er mulig med skarpt skarpe knive, fordi manøvredygtighed afhænger af knivernes skarphed.

De mest almindelige metoder til bremsning på kunst- og hockeyskøjter

Slange (eller slalom). Denne metode er velegnet til at bremse hastigheden. Hvis du kører, mens du drejer små sving med begge fødder, og din bevægelses bane vil være som en slange, vil du sænke farten og gradvist stoppe.

Plov (V-stop). Denne metode bruges også af skiløbere og rulleskiløbere. Plovbremsning gør det let at bremse, hvis du ikke kører meget hurtigt. For at gøre dette skal du sætte dine fødder i en vinkel mod hinanden, bringe sokkerne sammen og sprede hæle. Benene skal være bredt spredt og let bøjet i knæene. For at opretholde stabiliteten er det ikke kun nødvendigt at bøje dine knæ, men også at spænde dine ben ret stærkt.

Bremsning ved at dreje 90 °. U-sving giver dig mulighed for at stoppe brat selv ved høj hastighed. For en skarp drejning skal du placere begge fødder i en vinkel på 90 ° i retning af din bevægelsesretning på isen. Under denne manøvre skal balancen opretholdes ved at vippe kroppen til den modsatte side af bevægelsesretningen. Du skal også bøje dine knæ for at få stabilitet.

Halvcirkel. Dette er en forholdsvis effektiv måde at bremse på skøjter i høj hastighed, men vanskelig for begyndere. For at bremse og stoppe er det nødvendigt at sætte det ene ben fremad og trykke skøjtekanten på isen, så benet, efter at have beskrevet en halvcirkel, står vinkelret på bevægelsens bane.

Skatekantsbremsning. Når du overfører vægten fra det ene ben til det andet, kan du stoppe ret brat, hvis du trykker på isen med kanten af bladet og drejer benet let til siden. I dette tilfælde udøves trykket på den indvendige kant, og benet bagved er støtten. Det forreste ben lægges i dette tilfælde ikke, vægten overføres fra det til det andet ben.

Sådan bremses rulleskøjter

Ruller er i modsætning til skøjter udstyret med en såkaldt standardbremse. Og selvom erfarne skatere foretrækker at tage det af, er det nødvendigt for begyndere. For at sætte farten ned med lagerbremsen er alt, hvad du skal gøre, at placere vægten af din fod på din hæl og aktivere bremsen.

Det er også let for nybegynderløbere at mestre metoderne til slalom og plovbremsning. Slalom giver dig mulighed for ikke at få fart, når du går ned ad en bakke. Og plovbremsning giver dig mulighed for at stoppe glat, hvis du kører på glat asfalt ved lave hastigheder.

Anbefalede: