Sådan Vælger Du En Fitnessbold

Indholdsfortegnelse:

Sådan Vælger Du En Fitnessbold
Sådan Vælger Du En Fitnessbold

Video: Sådan Vælger Du En Fitnessbold

Video: Sådan Vælger Du En Fitnessbold
Video: Fitnessbold - Hvad skal du vælge - Guide 2023, December
Anonim

En stor gummifitnessbold eller fitball er det, der kan gøre din rutinemæssige sports træning til en fornøjelig og nem oplevelse. Sådanne bolde har været brugt i fysioterapi i lang tid, da træning med fitball ikke skader leddene, de er helt sikre og samtidig ekstremt effektive.

Sådan vælger du en fitnessbold
Sådan vælger du en fitnessbold

Instruktioner

Trin 1

For at dine træningsprogrammer skal være gavnlige og underholdende, er det vigtigt at vælge den rigtige fitnessbold til din højde og bygning. Fitnesskugler findes i forskellige størrelser - deres diameter varierer fra 45 til 85 cm. Afhængigt af størrelsen kan bolden modstå forskellige belastninger - små kugler kan tåle 300 kg, og store kan tåle en belastning på op til 1000 kg.

Trin 2

Når du vælger en fitball, skal du fokusere på dine individuelle parametre. Sid på en gymnastikbold og kontroller, om dine hofter er lige. Hvis kuglen har den rigtige størrelse til dig, skal dine hofter enten være i niveau med dine knæ eller lige over dine knæ. Forskellen skal ikke være stor, derfor er for store kugler ikke egnede til lille statur.

Trin 3

Vælg kuglens stivhed efter dine ønsker - jo hårdere kuglen er, jo mere modstand vil du opleve under træningen. Hvis du vil have din træning lettere, skal du vælge en blød bold, der anbefales til begyndere.

Trin 4

Hvis din højde er mindre end 150 cm, er en kugle med en diameter på 45 cm velegnet til dig. Kugler med en diameter på 85 cm er velegnede til meget høje mennesker, hvis højde når to meter. I en gennemsnitlig højde er kugler med en mellemdiameter egnet.

Trin 5

Når du puster kuglen op, skal du ikke fylde den med for meget luft. På et optimalt inflationsniveau vil bolden holde dig støt, når du sidder på den. Sid på bolden og kontroller, om det er behageligt for dig - hvis du ruller, så er bolden forkert håndteret. Hvis du tværtimod fejler, så er bolden ikke oppustet nok.

Trin 6

Kvaliteten af det materiale, som kuglen er fremstillet af, er også meget vigtigt for det videre arbejde med den - vær opmærksom på, om materialet er så stærkt og elastisk som muligt. Hvis bolden er punkteret på dette niveau af elasticitet, vil den tømmes i stedet for at eksplodere, hvilket gør den mere sikker.

Anbefalede: