2000 Sommer-OL I Sydney

2000 Sommer-OL I Sydney
2000 Sommer-OL I Sydney

Video: 2000 Sommer-OL I Sydney

Video: 2000 Sommer-OL I Sydney
Video: 2000 Sydney Olympics All-Around Final 2023, Juni
Anonim

Den australske metropol Sydney blev valgt til at være vært for XXVII-sommer-OL i 1993 på den 101. session i Den Internationale Olympiske Komité. Dette var de andet sommerlege i Australien, men der var gået næsten et halvt århundrede mellem den forrige XVI-olympiade i Melbourne og legene i 2000.

2000 Sommer-OL i Sydney
2000 Sommer-OL i Sydney

Sommerspil i Sydney begyndte på et usædvanligt tidspunkt for sådanne fora - om efteråret. På det sydligste beboede kontinent er sommeren lige begyndt på dette tidspunkt, så vejrforholdene var ganske velkendte for olympierne. Konkurrencen begyndte den 13. september 2000 to dage før åbningsceremonien, og det første officielle resultat af sportsprogrammet var resultatet af en fodboldkamp mellem hjemmeholdet og det italienske landshold (0: 1). Åbningsceremonien med passage af 10.600 olympiere fra 199 lande gennem stadionet "Australien", en teaterforestilling og belysning af den olympiske flamme fandt sted i nærværelse af 110.000 tilskuere.

Den første mester i spillene ved årtusindskiftet blev kendt allerede næste dag - Amerikaneren Nancy Johnson modtog den højeste pris inden for luftriffelskydning. Som et resultat af denne olympiade vandt flere atleter tre guldmedaljer hver, og to af dem tilhørte det amerikanske hold. Disse var svømmere - en indfødt af Odessa Leonid Kreiselburg, der specialiserede sig i rygsvømning, og Jenny Thompson, der modtog alle de højeste priser i stafetholdene, og tilføjede en bronzemedalje til dem i det individuelle mesterskab. Hollandskeren Inge de Bruyne vandt også tre guld- og sølvmedaljer, og australske Jan Thorpe, med tilnavnet "torpedo", modtog endnu en sølvmedalje mere. Men blandt russerne var en atlet, der i Sydney indsamlede en samling på seks priser - to guld-, et sølv- og tre bronzemedaljer blev modtaget af gymnasten Alexei Nemov. Marion Jones fra De Forenede Stater modtog også fem medaljer, hvoraf tre var guld, men syv år senere aflyste IOC alle sine priser, da det blev bevist, at amerikaneren brugte doping.

Spillets officielle afslutningsceremoni fandt sted den 1. oktober 2000. I alt blev der ved XXVII-olympiaden spillet 300 sæt medaljer, hvoraf det største antal gik til repræsentanterne for De Forenede Stater (92) og Rusland (89).

Populær af emne.