Hvordan Var OL 2000 I Sydney

Hvordan Var OL 2000 I Sydney
Hvordan Var OL 2000 I Sydney

Video: Hvordan Var OL 2000 I Sydney

Video: Sydney 2000 Opening Ceremony - Full Length | Sydney 2000 Replays 2022, December
Anonim

I Sydney i 2000, 15. september - 1. oktober, blev de olympiske sommerlege XXVII afholdt. Australien konkurrerede med Storbritannien, Tyskland, Tyrkiet og Kina om retten til at være vært for spillene.

Hvordan var OL 2000 i Sydney
Hvordan var OL 2000 i Sydney

Åbningsceremonien på Australia Stadium den 15. september 2000 fandt sted foran 110.000 tilskuere. Stadierne i den australske historie blev valgt som hovedmotiverne for den farverige forestilling. Den traditionelle parade af nationer på 198 delegationer fandt sted, Syd- og Nordkorea marcherede under samme flag.

Platypus Sid, Kookaburra Ollie og Echidna Milli blev spillets officielle maskotter. Disse dyr findes kun i Australien. Som udtænkt symboliserer de olympisk venskab såvel som de tre elementer - vand, jord og himmel.

199 lande sendte deres delegationer til at deltage i OL. For første gang i historien omfattede det olympiske program trampolinspring, taekwondo og triatlon.

De fleste medaljer, i faldende rækkefølge, blev vundet af USA, Rusland, Kina, Australien, Tyskland, Frankrig, Italien, Holland, Cuba og Det Forenede Kongerige. I alt blev der spillet 300 sæt medaljer i 28 sportsgrene.

Den russiske gymnast Alexei Nemov vandt to guld-, en sølv- og tre bronzemedaljer og blev den mest titlen russiske atlet ved disse spil. I alt tog russiske atleter 32 guldmedaljer, 28 sølvmedaljer og 29 bronzemedaljer væk fra Sydney.

Ikke uden skandaler. Under dopingprøven blev nogle atleter diskvalificeret og fik ikke lov til at konkurrere. I februar 2010 afholdt International Gymnastics Federation en retssag og annullerede resultaterne af den kinesiske gymnasts Dong Fangxiaos præstation, da det viste sig, at hun ikke var berettiget til at deltage på grund af sin alder. Medaljen, hun modtog i holdkonkurrencen i kunstnerisk gymnastik, blev udvalgt og tildelt det amerikanske hold.

Afslutningsceremonien var ikke mindre lys end åbningsceremonien. I slutningen marcherede atleterne sammen i paraden og udgjorde den olympiske enhed. Et storslået fyrværkeri sluttede begivenheden.

Populær af emne.