Sommer-olympisk Sport: Volleyball

Sommer-olympisk Sport: Volleyball
Sommer-olympisk Sport: Volleyball

Video: Sommer-olympisk Sport: Volleyball

Video: Sommer-olympisk Sport: Volleyball
Video: IBB Polonia LONDON vs. Shakhtior SOLIGORSK - CEV Champions League Volley 2022 Men | Round 1 2023, Marts
Anonim

Volleyball er et spil, hvor medlemmer af hvert af to modstående hold kaster bolden med hænderne over nettet, der adskiller dem og forsøger at forhindre det i at røre jorden på deres side af banen. Der er regler, der styrer både selve gameplayet og parametrene på webstedet. Takket være disse regler er volleyball inkluderet i programmerne på Olympiaderne to gange - som et spil i hallen og dens strandversion.

Sommer-olympisk sport: volleyball
Sommer-olympisk sport: volleyball

Dette spil dukkede op på Olympiaderne for ikke så længe siden - det skete i 1964 ved XVIII Summer Games i Tokyo. Det år blev to turneringer inkluderet i konkurrenceprogrammet på én gang - mand og kvinde. Bedst af alt til den olympiske debut var de nationale hold for værterne for konkurrencen og Sovjetunionen. Japanske piger blev de første volleyballmestre i spillets historie, og atleter fra Sovjetunionen modtog sølvmedaljer. For mænd var det sovjetiske hold det stærkeste, og japanerne tog tredjepladsen.

Sovjetunionens præstationer, selv nu, to årtier efter dette lands forsvinden, forbliver de højeste i historien om olympiske volleyballturneringer - 12 priser er samlet over syv olympiader. Japanerne ved siden af dem på den generelle liste vandt en tredjedel færre medaljer. For de fire turneringer, der blev afholdt på sommerkampene for russerne, har de aldrig fundet sig uden priser, men hverken kvindernes eller herrelaget har endnu været i stand til at vinde guld.

Beachvolleyball adskiller sig hovedsagelig fra at spille i hallen ved dækning af banen (spillet finder sted på sandet), den mindre størrelse på denne bane og antallet af spillere i hold (to i stedet for seks). Det er mere korrekt at kalde denne form for sport dobbelt og ikke et hold. Derfor tillader reglerne deltagelse i olympiske turneringer for to par fra hvert land.

I sommerlekens historie er der indtil videre kun blevet afholdt fire beachvolley-turneringer, og ingen af dem klarede sig uden repræsentanter for Brasilien på mindst en af podierne. I alt har volleyballspillere fra dette land vundet ni medaljer, men på grund af det større antal guldpriser i drejetabellen er de foran de amerikanske atleter. For amerikanere har fem ud af syv medaljer den højeste værdighed. Der har endnu ikke været russiske repræsentanter i denne sport ved de Olympiske lege.

Populær af emne.