Sommer-olympisk Sport: Bordtennis

Sommer-olympisk Sport: Bordtennis
Sommer-olympisk Sport: Bordtennis

Video: Sommer-olympisk Sport: Bordtennis

Video: Top 50 Incredible moments in table tennis 2022, December
Anonim

Bordtennis dukkede op i begyndelsen af ​​det 19. århundrede. I næsten et århundrede har bordtennis været en måde at aktiv fritid på, og i 1920 blev den officielt anerkendt som en sport. Syv år senere blev der for første gang afholdt verdensmesterskabet i bordtennis, og i 1988 blev denne sport medtaget i sommer-OL-programmet.

Sommer-olympisk sport: Bordtennis
Sommer-olympisk sport: Bordtennis

I bordtennis konkurrerer to spillere mod hinanden ved et spillebord. Atleter kan også konkurrere parvis. Deltagerne i spillet ramte bolden med en ketcher, så den flyver over nettet strakt over midten af ​​tennisbordet. Bolden skal lande på modstanderens side på en sådan måde, at modstanderen ikke kan ramme den.

Spilleren skal slå efter at bolden er sprunget ud af sin halvdel af bordet. For at få et point skal du slå bolden sidst med en ketcher, så den rammer en del af modstanderens felt. Spillet går op til mindst 21 point. Hvis resultatet er 20:20 eller mere, skal vinderen få en 2-punkts fordel. Hvert 5. point skifter modstanderne plads ved spillebordet.

Ved servering kastes bolden opad med en åben håndflade til en højde på 16 cm, og når den falder, bliver den slået af med en ketcher. Serveren skal ramme, så bolden springer ud af sin del af bordet og derefter fløj over nettet uden at røre ved det. Hvis der opstår en kontakt, følger den samme spiller. I dobbeltkonkurrencer skal serveringen udføres fra højre hjørne af bordet til højre hjørne af en del af modstanderne.

Der oprettes regler for forskellige situationer, der kan opstå i løbet af spillet. Hvis bolden rører ved nettet, men er ramt, scorer sparket. Spillere må ikke røre ved bordet eller nettet med deres frie hånd. For denne overtrædelse tages 1 point. Før bolden er hoppet, kan du ikke slå den af. Et dobbelt hit medfører et tab af point.

For at spille bordtennis bruges et mat bord med en længde på 2,44 m i længden og en bredde på 1,525 m. Bordets højde skal være 76 cm fra gulvet. På siderne af bordet er der 2 cm brede kantlinjer.

Til dobbeltkonkurrencer bruges et bord, hvor hver halvdel er delt i halvdelen med en 3 mm linje. Modstandernes zoner bestemmes af et net strakt i en højde på 15, 25 cm over bordet. Bolden, som spillerne rammer med ketsjere, skal have en diameter på 38 mm og en vægt på 2,5 g. Den kan være hvid eller orange.

Spillere tager ketsjere med en trækerne og en flad overflade dækket med boble eller puffgummi, hvis tykkelse ikke kan være mere end henholdsvis 2 mm og 4 mm.

Populær af emne.