Sommer-olympisk Sport: Felthockey

Sommer-olympisk Sport: Felthockey
Sommer-olympisk Sport: Felthockey

Video: Sommer-olympisk Sport: Felthockey

Video: Sommer-olympisk Sport: Felthockey
Video: Будем бить Канаду в Эдмонтоне? Всё о молодежном чемпионате мира и чудесах сборной России 2024, Marts
Anonim

Selvom de fleste mennesker associerer hockey primært med is og puck, er det underholdning med en meget længere historie at lege med pinde og bolde i en græsklædt eng. I Europa i de seneste århundreder var dette spil måske kun populært i England, men dette viste sig at være ret nok til at blive medtaget i sommerlekens program kort efter genoplivelsen af den olympiske bevægelse.

Sommer-olympisk sport: felthockey
Sommer-olympisk sport: felthockey

Field hockey optrådte først ved IV sommer-OL i London. Det var i 1908, men den konkurrence i ordets fulde forstand kan ikke kaldes en turnering af nationale hold - fire britiske hold, den tyske mesterskabs vinderklub og et hold fra Frankrig deltog i den. Fire britiske deltagere blev derefter placeret øverst på finalebordet. Næste gang græshockey blev inkluderet i det olympiske program 8 år senere og begyndte regelmæssigt at være til stede i det otte år senere, startende med sommer-OL 1928 i Amsterdam.

I den gamle verden begyndte denne sport at vinde popularitet siden midten af sidste århundrede, og regelmæssige europæiske mesterskaber begyndte først at blive afholdt i 1971. I Indien og Pakistan var dette spil meget bedre udviklet, hvilket forklarer de to asiatiske landes dominans i de olympiske turneringer indtil 1988. Fra IX til XXIII Olympiader modtog indiske hockeyspillere guldmedaljer 8 gange, sølvmedaljer en gang og bronzemedaljer to gange. I denne periode modtog pakistanere tre sæt guld- og bronzemedaljer og tog tredjepladsen en gang.

Siden 1976 er felthockeykampe i stigende grad blevet afholdt ikke på en græsklædt eng, men på kunstgræsbaner. Denne faktor gav yderligere drivkraft til udviklingen af sporten i mange lande og ophævede gradvist fordelen ved Indien og Pakistan. Siden 1988 er tyske hold blevet mestre tre gange, hollandske hold har vundet to gange, Australien, New Zealand og England har vundet en gang.

Kvindernes turnering er blevet afholdt ved OL siden 1980, og den første olympiske titel blev vundet af Zimbabwes landshold. I samme år var mændenes og kvindernes landshold i Sovjetunionen i stand til at komme til medaljerne for den eneste gang - begge vandt bronzemedaljer. Der er ingen priser i felthockey i de russiske olympieres historie.

Anbefalede: