Vinter-olympisk Sport: Curling

Vinter-olympisk Sport: Curling
Vinter-olympisk Sport: Curling

Video: Vinter-olympisk Sport: Curling

Video: Norway's Surprising Curling Victory over Canada | Day -1 | Winter Olympics 2018 | PyeongChang 2022, November
Anonim

Curling trådte officielt ind i De Olympiske Lege-programmet tilbage i 1998. Og dette til trods for at sportens historie begyndte meget tidligere - omkring begyndelsen af ​​det 16. århundrede. I dag er et stort antal atleter fra forskellige lande engageret i curling.

Vinter-olympisk sport: Curling
Vinter-olympisk sport: Curling

Ordet curling i oversættelse fra engelsk betyder "rotation". I dag er dette navnet på en type isspil, der involverer brugen af ​​en særlig pin.

Curling blev opfundet i Skotland, hvorfra ideen om et sådant spil hurtigt blev sorteret efter lande, hvor betingelserne for konkurrencen var passende. Derefter var der intet system til at hælde is, og almindelige naturlige frosne reservoirer blev brugt som mark. Curling blev officielt anerkendt som en sport i 1838, da Grand Caledonian Curling Club blev åbnet. Med den lette hånd af dronning Victoria, der deltog i spilene fem år senere, erhvervede han navnet "royal".

I 1924 blev curling inkluderet i de første olympiske lege i Chamonix, der blev afholdt om vinteren. Men på det tidspunkt var det endnu ikke officielt anerkendt som en olympisk sport. Han blev først sådan efter 74 år.

Et specielt forberedt felt kræves til et sådant spil. Det må være is. Rettens størrelse er 45, 72 m eller 150 fod 5 m eller 16 fod, 5 tommer. Hvis du ser på marken ovenfra, kan du se de markeringer, som spillet spilles med. En vigtig del af det er det såkaldte "hjem". Det ligner et skydemål. Det er for ham, at spillerne skal medbringe deres pin som et resultat. Det tilrådes at få det til centrum.

Selve stiften er et rundformet projektil lavet af granit. Diameteren på en sådan sten er ikke mere end 91,44 cm. Højden bestemmes også og er 11,43 cm. Vægten af ​​dette projektil varierer fra 17, 24 - 19, 96 kg. Et metalhåndtag er fastgjort til det, så det er praktisk at starte det. Der er 8 sådanne skaller i curling - 2 for hver spiller i holdet. Sættet med skaller leveres med en speciel børste eller kost, et stativ til glidning, når du kaster.

Sørg for at hente specielle sko. Det er et par støvler, der har forskellige egenskaber - den ene med glidende sål, den anden med en skridsikker sål. Atletstøj er en træningsdragt og handsker. Fra tekniske midler er det kun tilladt for atleter at have et stopur.

En curlingkamp består af 10 uafhængige spildele. Hver af dem kaldes "ende". Ifølge resultaterne af sådanne dele tildeles point, og de tildeles kun det hold, der vandt løbet. Den anden er tilbage med intet. Det samlede resultat består af den samlede score for alle afsluttede "ender". Der kan ikke drages i curling. Hvis begge hold scorer lige mange point, får de et ekstra løb i henhold til de resultater, som den endelige vinder bestemmes af.

Subtil beregning hjælper med at vinde i konkurrencer. Når alt kommer til alt skal du beregne det punkt, hvor du skal stoppe for et kast med en nøjagtighed på en millimeter. Indikatoren og kastets kraft er vigtig. Og så afhænger det hele af atleternes dygtighed, og hvor hurtigt de kan rydde vejen foran deres sten, så de hurtigt og så præcist som muligt når målet.

Populær af emne.