Sådan Vinder Du Langrend

Indholdsfortegnelse:

Sådan Vinder Du Langrend
Sådan Vinder Du Langrend

Video: Sådan Vinder Du Langrend

Video: Sådan Vinder Du I Skak! 2022, December
Anonim

Om vinteren er skiløb en af ​​de sundeste og mest populære sportsgrene. Konkurrencer afholdes ganske ofte både mellem venner, kolleger og mellem flere organisationer, byer eller endda lande. For at vinde et langrendsløb skal du være godt forberedt og kende reglerne for opførsel på banen.

Sådan vinder du langrend
Sådan vinder du langrend

Er det nødvendigt

  • - passende tøj (inklusive termisk undertøj)
  • - korrekt valgt udstyr: støvler, bindinger, ski, stave
  • - salve og paraffin til ski;
  • - jern
  • - foruddannelse.

Instruktioner

Trin 1

Find dit konkurrencetøj. Tøj skal være behageligt og transportere sved væk. At vælge de rigtige sokker er meget vigtigt - vælg slidbestandig, ikke-krøllet, ikke for tynd. Hvis det er muligt, køb specielle sokker til skiløbere, hvis ikke, brug uldsokker (med syntetiske stoffer op til 50% mulige), som bærer nylonstrømper.

Trin 2

Når du har besluttet dig for dine sokker, skal du gå ud og vælge dine støvler. Sørg for at prøve det og prøve at gå, stå på tæerne, hvis der endda er den mindste ulempe, næg og se nærmere på andre.

Trin 3

Når du har hentet de mest behagelige støvler, skal du vælge en binding til dem. Hvis det er muligt, køb dyrere SNS- eller NNN-bindinger, med dem får du bedre kontrol over ski, de er pålidelige og nemme at bruge. På et dårligt spor kan elastikker flyve ud, men konkurrencen finder som regel sted på godt stampede spor.

Trin 4

Når du vælger ski, skal du være opmærksom på længde og fleksibilitet. Hvis du planlægger at vinde et skiløb i klassisk stil, skal du tage ski 25 cm højere end dig. På samme tid kan du øge længden lidt, hvis din vægt er over gennemsnittet, og hvis du er en tynd pige, skal du tage kortere ski (så de er mindre fjedrende). I dette tilfælde skal pindene være 25 cm lavere end din højde.

Trin 5

Begynd at forberede dig til konkurrencen tidligt. Skiløb lange afstande mindst 2 gange om ugen. Hvis banen, som løbet finder sted, ligger i nærheden, skal du træne på det. Bliv fortrolig med ruten og reglerne for konkurrencen på forhånd. Find ligesindede og kør små løb.

Trin 6

Hvis skiløb ikke er muligt, kan du træne i gymnastiksalen eller derhjemme. Kør rundt i huset for at udvikle dit åndedrætssystem og benmuskler, squat, springtov osv. Kom i god fysisk form for at sikre, at du vinder i skiløbskonkurrencer.

Trin 7

På løbsdagen skal du kontrollere udetemperaturen og matche din skivoks nøjagtigt til vejret og typen af ​​sne. Gnid enderne af ski med paraffin ved hjælp af et strygejern og midten af ​​ski (ca. to af dine fødder over enden af ​​hælen) med en fast salve. Som et resultat bliver midten klæbrig og enderne glatte, hvilket giver den største komfort og hastighed til din bevægelse, hvilket sikrer sejr i skiløb.

Populær af emne.