Korrekt Vejrtrækning Under Svømning

Indholdsfortegnelse:

Korrekt Vejrtrækning Under Svømning
Korrekt Vejrtrækning Under Svømning
Video: Korrekt Vejrtrækning Under Svømning
Video: Crawl-coach 3 af 6 - Vejrtrækning 2023, Februar
Anonim

Svømningstræning begynder med åndedrætsøvelser, som bedst udføres i poolen under vejledning af en træner. Korrekt vejrtrækning er grundlaget for svømmeteknik.

Svømningstræning
Svømningstræning

For at svømme godt, forblive trygt på vandet og ikke blive træt, mens du svømmer lange afstande, er det meget vigtigt at lære at trække vejret korrekt. Åndedræt skal være jævn, rytmisk og synkroniseret med bevægelser og dybe vejrtrækninger. Det mest almindelige problem for begyndere svømmere holder vejret under streger og forsøger at puste ud kun gennem næsen.

Svømning vejrtrækning teknik

Den korrekte vejrtrækningsteknik er baseret på en dyb udånding, taget i det øjeblik, hvor svømmerens ansigt er let nedsænket i vandet. Udånding skal ske uden forsinkelse, da overskydende luft i lungerne lægger pres på brystmuskulaturen og påvirker svømmehastigheden negativt.

I intervallerne mellem vejrtrækningen skal hovedet holdes lige. Flyt ikke dit hoved fra side til side, dette medfører manglende koordination af bevægelser. Prøv at se på et punkt foran dig. Forsøg ikke at løfte hovedet for højt og se op, det kan skade din nakke, men vejrtrækning bliver ikke lettere for dig fra denne position af hovedet.

Åndedrætsøvelser

Til at begynde med anbefales det at øve i poolen og træne en øvelse kaldet "float". Ikke kun voksne, men også børn kan let klare denne øvelse. Træk vejret dybt, sæt dig derefter ned og spring hovedet ned i vandet i 10-15 sekunder. Prøv at pakke dine hænder rundt om dine knæ under vandet, tæl til femten stille og stå op. Det anbefales at udføre denne øvelse mindst 10 gange i en træning.

Den næste øvelse er lidt sværere, men det vil hjælpe dig praksis vejrtrækning synkronisering, hvilket er meget vigtigt for langdistance svømning. Denne øvelse praktiseres også bedst i poolen. Stå i vand op til din talje, bøj ​​dig fremad, så dine læber næppe rører ved vandoverfladen og hvil dine håndflader på dine knæ. Træk vejret dybt gennem munden, sænk ansigtet ned i vandet, og træk derefter langsomt ud i vandet. Løft dit hoved forsigtigt over vandet og tag et åndedrag igen. Sænk derefter dit ansigt ned i vandet igen og træk vejret ud.

At løfte hovedet og sænke dit ansigt i vandet skal ske i samme tempo uden at blive distraheret eller forvirret. Det er vigtigt at koordinere dine bevægelser på en sådan måde, at du i slutningen af ​​udåndingen i vandet begynder at løfte hovedet. Denne øvelse gentages i løbet af den første træningssession 10-15 gange, i de efterfølgende træninger det kan gentages 20-30 gange.

Populær af emne.