Hvor Høj Er Basketballbøjlen

Indholdsfortegnelse:

Hvor Høj Er Basketballbøjlen
Hvor Høj Er Basketballbøjlen

Video: Hvor Høj Er Basketballbøjlen

Video: Hvor Høj Er Basketballbøjlen
Video: Vokkero - système de communication entre arbitres/referees communication system (basket-ball) 2023, Marts
Anonim

Basketball er en populær form for holdsport. Det spilles af millioner af mennesker over hele verden. Spillerens hovedopgave er at opnå et større antal scorede mål i ringen, som er installeret på bagpladen.

Hvor høj er basketballbøjlen
Hvor høj er basketballbøjlen

Spilets historie

I 1891 kom en almindelig gymnastiklærer, Disames Naismith, med et nyt spil for studerende: han inviterede afdelingerne til at konkurrere i nøjagtighed ved at kaste bolden, og for at komplicere opgaven og interessere unge, vedhæftede han frugtkurve til balkoner i gymnastiksalen. Det var nødvendigt at komme ind i kurvene, der hang direkte over elevernes hoveder.

I holdkonkurrencer blev bolde kastet i kurve ikke kun af spillerne, men også af de fans, der var på altanerne. For at kuglerne, der flyver i modstanderens kurv, ikke skal flyve længere end målet, installerede Disemes Naismith skjolde bag kurvene.

Basketballens hjemland er Massachusetts, kendt for sit uberegnelige vejr. Naismith fokuserede på vejret, da han designede spillet: han havde brug for dynamiske konkurrencer, der kunne spilles indendørs.

Studerende kunne lide spillet så meget, at det et år senere blev centrum for opmærksomhed ved sportskonkurrencer. De kurvefrugtkurve klarede imidlertid tydeligt ikke spillernes angreb og faldt ofte forræderisk fra hinanden efter den næste bold. Allerede i 1893 blev de erstattet af ringe, som var lavet af metalbøjler med et groft mesh.

Funktioner af ringe

Hvert spilleområde kræver to ringe (kurve). De skal have samme størrelse. Tykkelsen på bøjlen må ikke overstige to centimeter. Basketbøjlens diameter er velegnet til at passere en ret stor basketballkugle. Den traditionelle kurvdiameter er 45 centimeter. I nogle tilfælde er en stigning i størrelse op til 45,7 centimeter tilladt, dette er den største af de tilladte ringdiametre.

Basketballringe har et net, der er udstyret med tolv løkker, så det kan fastgøres sikkert. "Ringgitter" -strukturen er fastgjort på skjoldet, som er placeret i en afstand af to meter fra frontlinjen, på et specielt stativ. De første ringe blev svejset til stativet, men i spændingsvarmen springer spillerne ofte og endda hænger, trækker sig op på ringen. Derfor skal arrangørerne af spillene ty til forskellige metoder til at styrke kurvene på bagpladen, så de ikke bryder fra spillerens vægt.

Hver ring er farvet lys rød for at gøre det lettere for atleter at orientere sig, når de kaster bolden. I gennemsnit kan ringene tåle belastninger på op til 82 kg.

Basketballspillere er ret høje. Dette er ikke tilfældigt, for det er almindeligt at hænge en basketballbøjle i niveauet tre meter, det er meget vanskeligt at komme ind i bøjlen under den, selv med en gennemsnitlig højde. For skolebørn er der imidlertid lavet stativer, der giver dig mulighed for at justere ringens højde. Derudover er det i særlige situationer muligt at bruge ringe med stødabsorberende funktioner til et basketballkamp. Det afhænger af boldens parametre, fordi det kan have forskellige rebound-kræfter, der tages i betragtning, når man organiserer en bestemt basketballkamp.

Populær af emne.