Indholdsfortegnelse:

Basketballspillet er et af de mest populære i verden, men ikke alle kan fortælle, hvor længe et basketballkamp varer. Kvartaler, overarbejder, pauser, timeouts - deres varighed er ofte tvivlsom.

Hvor længe varer en basketballkamp?

Hvordan tid tælles i basketball

Basketball er en af de sportsgrene, hvor nettotiden holdes. Dommerens stopur fungerer kun, når bolden er i spil. Hvis han forlader banen, eller der er pauser af en anden karakter, stoppes kamptiden. Dens nedtælling starter igen, når bolden er i spil.

Selve spillet er opdelt i fire lige store kvartaler. De kan vare enten 10 eller 12 minutter. På samme tid praktiseres i øjeblikket kun 12 minutters segmenter i National Basketball Association (NBA), som findes i Nordamerika. I alle andre turneringer er et kvarter 10 minutter langt.

Spillet begynder med en hoppebold, der spilles i banens midterkreds. Der er 2 minutters pauser mellem kvartaler. I dette tilfælde er andet og tredje kvartal adskilt af en lang pause - 15 minutter.

Basketballkampen vindes af holdet med flest point i slutningen af spilletiden (40 eller 48 minutter, afhængigt af reglerne). Hvis scoren er ens, tildeles overarbejde (yderligere 5 minutter). Hold spiller indtil en vinder er bestemt. Der kan ikke være lodtrækninger, så der bruges mange overtider efter behov (en, to, tre osv.).

Alle citerede tal henviser til netto matchtid. Hvis vi tager den sædvanlige tid, tager et basketballspil som regel cirka 1-2 astronomiske timer (med pauser i spillet, med pauser, overarbejde).

Særlige regler

Hvert hold får 24 sekunder til et angreb (i NBA - 32). Tiden tælles fra det øjeblik, bolden rammer spillerens hænder, og inden den udløber, skal holdet slippe af med basketballens "skal". Ellers afbryder dommeren angrebet med sin fløjte og sender bolden til det andet hold. Som regel slutter besiddelse med et kast på modstanderens ring.

Derudover skal bolden overføres fra din egen banehalvdel til den anden side i de første 8 sekunder af besiddelse. Og ved et indkast eller under et frikast skal bolden forlade basketballspillerens hænder inden for 5 sekunder. Der er også en regel på 3 sekunder: dette er tidsfristen for en spiller at være under modstanderens ring.

Spillets varighed rekord

I 2006 var Nordamerika vært for det længste basketballkamp nogensinde. Duke og North Carolina holdene spillede i over 58 timer lige fra lørdag morgen til mandag aften. Kampen blev afholdt specifikt for at sætte en tidsrekord, og provenuet fra billetsalg blev kanaliseret til velgørenhed.