Valery Kharlamov: Kort Biografi

Indholdsfortegnelse:

Valery Kharlamov: Kort Biografi
Valery Kharlamov: Kort Biografi

Video: Valery Kharlamov: Kort Biografi

Video: Valery Kharlamov: Kort Biografi
Video: О Валерии Харламове. Докум. фильм. "Живая история". 1 серия 2023, Marts
Anonim

Ordene om, at rigtige mænd spiller hockey, har været kendt i lang tid og forbliver relevante i vores tid. Denne fangstsætning bekræftes af sovjetisk hockeys historie, hvor Valery Kharlamov var en fremtrædende repræsentant.

Valery Kharlamov
Valery Kharlamov

Startbetingelser

I den nuværende kronologiske periode er ishockey en af de mest populære sportsgrene, som er blevet udbredt i Europa og det amerikanske kontinent. Eksperter har længe bemærket, at canadiere ved enhver lejlighed understreger, at det var de, der opfandt dette enkle, hårde og spektakulære spil. Ingen bestrider denne kendsgerning, men USSR-landsholdet hævder i alle henseender titlen som den stærkeste i verden. På samme tid er navnet på Valery Borisovich Kharlamov altid nævnt blandt stjernerne.

En af stjernespillere fra Sovjetunionens landshold blev født den 14. januar 1948 i en almindelig sovjetisk familie. Forældre boede i Moskva. Min far arbejdede som formand på en værktøjsfabrik. Moderen blev født i Spanien og blev bragt til Unionen for at redde hende fra døden i borgerkrigen, der rasede der i midten af 30'erne. Her arbejdede hun som bogholder i indkøbsbutikken. Det er interessant at bemærke, at Valery udviklede en hjertesygdom i sin barndom. Lægerne forbød ham at træne. Faderen tog imidlertid ansvaret for sig selv og begyndte at tage sin søn med sig til banen.

Billede
Billede

Sportskarriere

Kharlamov blev tilmeldt hockeyafdelingen i CSKA ungdomsklubben, da han var 13 år gammel. Et år senere begyndte han at demonstrere et højt spilniveau, og trænerne henledte opmærksomheden på ham. Coachingpersonalet tvivlede dog på drengens udseende. Han så tynd ud og endog adskilt i lille statur. Og først efter at Valery fik tilstrækkelig muskelmasse, blev han accepteret i ungdomsholdet af mænd i hæren. Siden midten af 60'erne blev Sovjetunionens nationale ishockeyhold dannet på basis af CSKA-holdet.

Som en af de førende spillere i klubben kom Kharlamov ind på landsholdet. Trænerne har i lang tid ledt efter en plads i opstillingen for Valery. Og den bedste mulighed blev fundet. Den legendariske angrebstrojka Petrov-Mikhailov-Kharlamov blev det vigtigste "våben", som holdet opnåede strålende resultater med. Sovjetunionens landshold vandt verdensmesterskabet otte gange. Hun blev olympisk mester to gange. Og Kharlamov har også ni guldmedaljer ved EM.

Hockeyspillers personlige liv

Næsten alt er kendt om Valery Kharlamovs personlige liv. Før hans ægteskab tilbragte han al sin fritid på banen, i gymnastiksalen eller i regelmæssige træningslejre. Øjeblikket kom, og den berømte hockeyspiller mødte en pige, han kunne lide. Irina Smirnova var otte år yngre end sin forlovede, men denne kendsgerning blev ikke en hindring for brylluppet.

Kharlamovs havde to børn i huset - en søn og en datter. Hverdagen udviklede sig uden skandaler og gensidige krav. Den tragiske hændelse strøg over alt. Valery Kharlamov, hans kone Irina og hendes bror Sergei blev dræbt i en bilulykke. Tragedien fandt sted den 27. august 1981.

Populær af emne.