Leonid Zhabotinsky: En Kort Biografi

Indholdsfortegnelse:

Leonid Zhabotinsky: En Kort Biografi
Leonid Zhabotinsky: En Kort Biografi

Video: Leonid Zhabotinsky: En Kort Biografi

Video: Leonid Zhabotinsky: En Kort Biografi
Video: Леонид Жаботинский. Тяжелоатлет, которому не было равных 2023, Marts
Anonim

Fremragende atleter vinder ikke kun prestigefyldte konkurrencer, men er også et godt eksempel for den yngre generation. Leonid Zhabotinsky forblev i sportens historie som en af de mest magtfulde mennesker på planeten.

Leonid Zhabotinsky
Leonid Zhabotinsky

Svær barndom

Langsigtede observationer indikerer, at det ikke er så let for en alsidig person at vælge et passende aktivitetsområde. Dette problem skal ofte løses af dem, der har til hensigt at engagere sig i sport seriøst. I barndommen efterligner drenge berømte atleter. Men forståelsen af, at det er i denne form, at der er en reel mulighed for at opnå høje resultater, kommer senere. Leonid Zhabotinsky i ungdomsårene beskæftigede sig med brydning, boksning og atletik. Den unge atlet demonstrerede færdigheder i kuglespil, men trænerne så ham som en vægtløfter.

Den fremtidige rekordindehaver og flere olympiske mestere blev født den 28. januar 1938 i en bondefamilie. Forældre boede på det tidspunkt i landsbyen Uspenka, Kharkov-regionen. Tre år senere blev min far inviteret til at arbejde på et traktorfabrik, der lå i det regionale centrum. Et par måneder efter flytningen brød krigen ud, og familien Zhabotinsky endte på det besatte område. Efter befrielsen af byen gik Leonid i skole og begyndte at engagere sig i forskellige sportsafdelinger.

Billede
Billede

Triumferende optegnelser

Det er vigtigt at bemærke, at drengen blev opfordret til at dyrke sport af sin far. Han købte endda den fremtidige mester en racercykel, der kostede mange penge i disse dage. Efter eksamen fra syv klasser begyndte Leonid at arbejde som lærlingsturner på Kharkov Tractor Plant. Zhabotinsky kunne lide at lave kuglestød. Han opfyldte endda normen for en mester i sport. Men under indflydelse af en erfaren træner fokuserede han på vægtløftning. I 1957 deltog han først i konkurrencen om Ukraines mesterskab og tog den hæderlige tredjeplads.

Fire år senere blev Zhabotinsky den anden i Sovjetunionens mesterskab. Og i 1963 satte han en verdensrekord i snatchen med en vægt på 165 kg. Ved OL i Tokyo blev Leonid i en hård kamp med en anden sovjetisk vægtløfter Yuri Vlasov den absolutte mester. Zhabotinsky formåede at gentage sin præstation ved OL i 1968, som blev afholdt i Mexico City. Vægtløfteren planlagde at optræde ved de næste olympiske lege, men en rygmarvsskade tillod ham ikke at fortsætte sin sportskarriere.

Præstationer og privatliv

Efter sin bedring viet Leonid Ivanovich mange år til coaching med unge atleter. For sit store bidrag til udviklingen af sovjetisk sport blev han to gange tildelt Ordenen for den Røde Arbejdsbanner. Amerikansk atlet, skuespiller og guvernør Arnold Schwarzenegger beundrede den store vægtløfteres præstationer. Zhabotinsky besøgte ham på amerikansk jord på invitation af Arnold.

Den legendariske atlets personlige liv har udviklet sig godt. Leonid Ivanovich og Raisa Nikolaevna mødtes tilbage i 1969. Vi mødtes. De startede en familie. Ægtemanden opdragede og opdragede to sønner, der fulgte i deres fars fodspor.

Leonid Ivanovich Zhabotinsky døde i januar 2016 efter en alvorlig sygdom. Begravet i byen Zaporozhye.

Populær af emne.