Irina Deryugina: En Kort Biografi

Indholdsfortegnelse:

Irina Deryugina: En Kort Biografi
Irina Deryugina: En Kort Biografi

Video: Irina Deryugina: En Kort Biografi

Video: Irina Deryugina: En Kort Biografi
Video: Ирина Дерюгина. "В гостях у Дмитрия Гордона" (2004) 2023, Marts
Anonim

Rytmisk gymnastik blev oprindeligt betragtet som en speciel sport. Selv i det nuværende kronologiske øjeblik er der uenigheder om, hvad det ville være mere nøjagtigt at kalde hans kunst. Under alle omstændigheder er Irina Ivanovna Deryugina en fremragende gymnast.

Irina Deryugina
Irina Deryugina

Barndom

For at opnå høje resultater i enhver sport er det nødvendigt at begynde at træne i en tidlig alder. I dag ved selv folk langt fra sport om dette. Denne tilgang overholdes især nøje i kunstskøjteløb og i rytmisk gymnastik. Den fremtidige verdensmester blev født den 11. januar 1958 i en sportsfamilie. Forældre på det tidspunkt boede i den berømte by Kiev. Far, hædret Master of Sports i USSR, olympisk mester og verdensmester i femkamp. Mor arbejdede som en rytmisk gymnastiktræner.

Fra en tidlig alder gik pigen i gymnastiksalen, hvor hendes mor trænede. Ikke overraskende måtte hun i stedet for dukker lege med gymnastiske egenskaber - en bold, et bånd, en klub, en bøjle. Samtidig udtrykte Irina indtil videre ikke et ønske om at gøre gymnastik. Hun, blandt mange af sine veninder, ønskede at blive en ballerina. Da Deryugina var ti år gammel, blev hun indskrevet i en koreografisk skole. Hun dansede ikke dårligere end andre piger, men over tid indså hun, at hun ikke ville være i stand til at blive den bedste blandt ligemænd.

Billede
Billede

Sportskarriere

Efter at have vejet alle fordele og ulemper besluttede Irina at ændre sin fremtidige skæbne drastisk. Pigen bad sin mor om at blive træner for hende. Fra det øjeblik var alle kræfter og ambitioner viet til at opnå værdige resultater. Mange gymnaster på det tidspunkt havde fremragende fysisk og akrobatisk træning. Deryugina havde imidlertid en sjælden egenskab, hendes balletekspressivitet af bevægelser var tydeligt synlig. I en alder af fjorten blev hun tilmeldt Sovjetunionens landshold. Tre år senere blev hun landets absolutte mester.

Hvis vi evaluerer Irina Deryuginas sportspræstationer gennem prismen af officielle rapporter, interviews og specielle programmer på tv, så opstår der et lyst og skyfrit billede. Faktisk udviklede situationen sig ikke meget godt. Ved det næste verdensmesterskab, der blev afholdt i Schweiz, blev Irina forkølet og blev diagnosticeret med radikulitis. Der var simpelthen ikke tid tilbage til en fuldgyldig behandling, og atleten gik ud for at udføre efter bedøvelsesinjektioner. Hun udførte og tog den højeste etape af mesterskabet.

Anerkendelse og privatliv

I slutningen af halvfjerdserne og begyndelsen af firserne blev Irina Deryugina Sovjetunionens mester fem gange i træk. Og dette er kun en lille del af de præstationer, hun har opnået. I 1982 begyndte Deryugina at coache. Blandt hendes elever er vokset op som verdens- og europæiske mestre, olympiske medaljer.

I Irinas personlige liv er ikke alt så godt. I næsten tyve år har hun været gift med den berømte fodboldspiller Oleg Blokhin. De havde en datter. Men omstændighederne udviklede sig på en sådan måde, at stjerneparret brød sammen. I dag fortsætter Irina Ivanovna med at være coaching, deltager i offentlige arrangementer og er engageret i at opdrage sit barnebarn.

Populær af emne.