Phil Esposito: Kort Biografi

Indholdsfortegnelse:

Phil Esposito: Kort Biografi
Phil Esposito: Kort Biografi

Video: Phil Esposito: Kort Biografi

Video: Phil Esposito: Kort Biografi
Video: Фил Эспозито говорит о серии саммитов '72 2023, Marts
Anonim

Canada betragtes som fødestedet for ishockey. I mange år er canadiere betragtet som de stærkeste spillere og trendsættere på skøjtebanen, for at sige det. Phil Esposito betragtes efter alle kriterier som stjernen i hockey af den første størrelsesorden.

Phil Esposito
Phil Esposito

Startbetingelser

I midten af det sidste århundrede var ishockey helt anderledes. Den periode, ifølge en af journalisterne, blev kaldt "æraen med lurvet hår." Dette er let at se, hvis man ser på datidens nyhedsrulle. Både i Sovjetunionen og i Canada gik mange spillere på isen uden hatte. Ja, det gav hockeyspilleren en vis charme. Phil Esposito, en brændende brunette, flyttede rundt på stedet med raketfart. Og fansen havde ikke altid tid til at forstå med hvilken teknik han kastede pucken i modstandernes mål.

Den legendariske hockeyspiller blev født den 19. februar 1942 i en almindelig arbejderklassefamilie. Forældre boede på det tidspunkt i en lille by i Ontario, Canada. Min far arbejdede som støberarbejder på et stålværk. Moderen var engageret i husholdning og opdragelse af to sønner, den ældste Philip og den yngre Anthony. Drengene blev opdraget simpelt og strengt. Brødrene hjalp moderen med husarbejde. De studerede godt i skolen, men de tilbragte al deres fritid på et is- eller snavssted afhængigt af årstid og spillede hockey.

Billede
Billede

Sportskarriere

Det er interessant at bemærke, at Phil Esposito muligvis ikke er blevet en hockeyspiller. Som det ældste barn i familien begyndte han tidligt at arbejde på det samme metallurgiske anlæg, hvor hans far også arbejdede. Og jeg spillede hockey i min fritid. Yngre bror Tony var i mellemtiden engageret i ungdomsafsnittet i professionelle klub "Chicago Blackhawks". Det var han, der overtalte sin ældre bror til at komme til "bruden" i coachingpersonalet. Phil blev set på, værdsat og accepteret i holdet. Jeg må sige, at trænerne er erfarne specialister og ikke tog fejl. Allerede i den første sæson viste nykomlingen et godt spil.

Phil Espositos verdensomspændende berømmelse blev bragt af en række møder mellem de nationale hold i Canada og Sovjetunionen, som blev afholdt i 1972. Fans af professionel hockey kan stadig ikke huske disse begivenheder uden entusiasme. På det forberedende stadium udsendte analytikere de mest utrolige forudsigelser, men ingen troede, at russerne ville demonstrere et fremragende spil. Billedet af den formidable canadiske angriber Esposito er sunket ned i mindet om de sovjetiske fans. Det var han, der viste sig at være den mest produktive spiller i denne serie af spil.

Anerkendelse og privatliv

I begyndelsen af 80'erne sluttede Phil Esposito sin sportskarriere, men delte ikke med hockey. Sammen med sin yngre bror Tony organiserede han en hockeyskole, hvor børn i forskellige aldre er involveret. Phil er stadig en populær figur blandt fans over hele verden.

Espositos personlige liv viste sig godt. Han er gift to gange. Datteren fra hendes første ægteskab blev gift med den russiske hockeyspiller Alexander Selivanov. Deres to sønner spiller også hockey professionelt. Bedstefar Phil glæder sig meget over at dele sin oplevelse med dem.

Populær af emne.