Sådan Tester Du Dig Selv For Udholdenhed

Indholdsfortegnelse:

Sådan Tester Du Dig Selv For Udholdenhed
Sådan Tester Du Dig Selv For Udholdenhed

Video: Sådan Tester Du Dig Selv For Udholdenhed

Video: Sådan Tester Du Dig Selv For Udholdenhed
Video: Demonstrasjon av selvtest - Covid-19 2023, September
Anonim

Udholdenhed er den menneskelige krops evne til at udføre bestemte kraftbelastninger uden at reducere evnen til at arbejde. Der er fire måder at teste din udholdenhed på: puls, blodtryk, vejrtrækning og træningsløb.

Sådan tester du dig selv for udholdenhed
Sådan tester du dig selv for udholdenhed

Pulsaflæsninger

Du kan bestemme graden af udholdenhed i kroppen ved at tælle pulsen. Hos en sund person er dette tal 60-80 slag i minuttet. For at teste udholdenhed skal du lave 20 squats i et roligt tempo. Mål derefter din puls. Hvis den opnåede værdi overstiger normen med 20 slag eller mere pr. Minut, skal det konkluderes, at det kardiovaskulære system reagerer unormalt på lille fysisk anstrengelse. I en sådan situation er det nødvendigt at søge råd fra en kardiolog og gennemgå en undersøgelse. Og du skal også føre en sund livsstil og begynde at spille sport.

Diagnosticering af blodtryk

Diagnostisering af dit blodtryksniveau er en god måde at måle din krops udholdenhed på. Det svarer til pulsmålingens metode. Normalt blodtryk anses for at være 120 til 80 millimeter kviksølv. For at udføre denne test skal du først måle trykket og huske læsningen. Derefter, efter at have lavet en lille fysisk aktivitet, skal du tage en ny måling og sammenligne resultaterne. Hvis den resulterende værdi stiger med 20 eller flere millimeter kviksølv, skal du tænke på hjertets og blodkarens tilstand.

Motion på et løbebånd

Udholdenhedsløb - Denne øvelse måler styrken i hjertet og lungerne. Først skal du måle pulsen og huske aflæsningerne. Foretag derefter øvelsen på et løbebånd, idet du forindstiller hastigheden til 6 km / t. Bemærk, hvor længe pulsen vil stige med 20 slag i minuttet. Når der sker en ændring på 3-4 minutter, indikerer dette mulige problemer med det kardiovaskulære system.

Åndedrætskontrol

Denne måling giver dig mulighed for at vurdere åndedrætssystemets udholdenhed ved at tælle antallet af vejrtrækninger og udåndinger pr. Minut. En indikator fra 14 til 18 åndedrætsbevægelser betragtes som normal. For at teste vejrtrækning er du nødt til at udføre en simpel øvelse - 20 squats eller gå på løbebånd. Udseendet af åndenød eller vejrtrækningsbesvær indikerer en dysfunktion i åndedrætssystemet og en utilstrækkelig reaktion på effektbelastninger.

Disse metoder er velegnede til mennesker med ethvert niveau af fysisk kondition og giver dig mulighed for at bestemme kroppens generelle udholdenhedsniveau. Husk dog, at du bør konsultere din læge, inden du foretager en fysisk test.

Anbefalede: