Hvorfor Stephen Frye Opfordrede Til En Boykot Af Vinter-OL I Sochi

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor Stephen Frye Opfordrede Til En Boykot Af Vinter-OL I Sochi
Hvorfor Stephen Frye Opfordrede Til En Boykot Af Vinter-OL I Sochi

Video: Hvorfor Stephen Frye Opfordrede Til En Boykot Af Vinter-OL I Sochi

Video: Hvorfor Stephen Frye Opfordrede Til En Boykot Af Vinter-OL I Sochi
Video: חנוכה: הרב פנגר - האור הגדול של חנוכה - השיעור שישנה לכם את חנוכה 2023, Oktober
Anonim

Den 7. august 2013 offentliggjorde den berømte engelske skuespiller, forfatter og manuskriptforfatter Stephen Fry et åbent brev til den britiske regering og medlemmer af IOC (International Olympic Committee) på sin blog. I sin tale opfordrede han til en boykot af vinter-OL 2014 i Sochi.

Hvorfor Stephen Frye opfordrede til en boykot af Vinter-OL i Sochi
Hvorfor Stephen Frye opfordrede til en boykot af Vinter-OL i Sochi

Hvad Stephen Frys åbne brev siger

Stephen Frys holdning til de olympiske lege i Rusland skyldes et lovforslag om forbud mod fremme af homoseksualitet, der for nylig blev vedtaget af statsdumaen. Skuespilleren kalder denne lov barbarisk og fascistisk og sammenligner også krænkelsen af homoseksuelle rettigheder med forfølgelsen af jøder under de olympiske lege i Berlin i 1936. Som Fry skriver ignorerede den olympiske bevægelse denne kendsgerning, som et resultat, at OL i Berlin gav Fuhrer tillid og hævede sin status over hele verden.

Som Stephen Fry siger, at adskille sport fra politik ved OL er en dårlig idé. Forfatteren hævder, at det er nødvendigt at indføre et forbud mod de olympiske vinterlege i 2014 i Rusland. Han peger på tilskyndelse til selvmord for personer med ikke-traditionel seksuel orientering, til deres voldtægt og slag fra medlemmer af nazistbevægelsen i Rusland. Fry hævder også, at i Rusland ignorerer politiet fuldstændigt tilfælde af mord og vold mod medlemmer af LGBT-samfundet.

Derudover siger skuespilleren i sit blogbrev, at forsvaret eller tolerant diskussion af homoseksualitet er blevet ulovligt. Som et eksempel nævner han umuligheden af at komme med en erklæring om, at Tsjajkovskijs ikke-traditionelle seksuelle orientering har påvirket hans bidrag til kunsten, og derfor kan den store komponist inspirere kreative repræsentanter for seksuelle mindretal. Ifølge Stephen Fry kan du nu ikke tale om det, ellers kan du blive arresteret. Samtidig understregede forfatteren, at han er meget glad for russisk litteratur, musik og teater.

Fry er åben om at være homoseksuel og jødisk. I marts 2013 besøgte han Skt. Petersborg, hvor han mødtes med stedfortræderen Milonov, som var en af initiativtagerne til vedtagelsen af loven, der forbyder fremme af homoseksualitet i Rusland. Skuespilleren forsøgte uden held at overbevise ham om at opgive sin beslutning.

Stephen Fry understreger, at hans appel ikke handler så meget om, hvorvidt homoseksuelle atleter vil være sikre i den olympiske landsby, men om de grundlæggende principper for den olympiske bevægelse. Forfatteren minder om flere IOC-regler, som ifølge ham er overtrådt i Rusland. Dette er regler om bekæmpelse af forskelsbehandling, samarbejde til fremme af humanisme og om støtte til interaktion mellem sport, kultur og uddannelse.

Offentlig reaktion på Stephen Frys opfordring

Britiske premierminister David Cameron støttede ikke Stephen Frys forslag om at boykotte vinter-OL 2014. I sin mikroblog takkede Cameron først skuespilleren for hans kommentar og udtrykte solidaritet med bekymring over krænkelser af seksuelle mindretals rettigheder. Imidlertid tilføjede premierministeren, at det efter hans mening er bedre ikke at boykotte vinter-OL, men at bekæmpe fordomme ved at deltage i det.

Det er værd at tilføje, at Frys foreslåede boykot af OL er tvivlsom selv blandt talsmænd for homoseksuelle rettigheder. Især LGBT-aktivisten Nikolai Alekseev mener, at kun konkurrenterne selv vil lide under en sådan boykot.

Ikke desto mindre har Stephen Frys opfordring til en boykot af Vinter-OL i Sochi skabt en masse offentlig interesse. Tidligere i 2012 støttede Fry punkbandet Pussy Riot i et åbent brev. Skuespilleren er meget populær: publikummet på hans personlige blog på Twitter er mere end 4,5 millioner mennesker. Fry appellerer ofte til sine abonnenter med en opfordring til at støtte denne eller den anden velgørende organisation.

Anbefalede: