Hvorfor Stephen Fry Er Imod OL I Sochi

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor Stephen Fry Er Imod OL I Sochi
Hvorfor Stephen Fry Er Imod OL I Sochi

Video: Hvorfor Stephen Fry Er Imod OL I Sochi

Video: Hvorfor Stephen Fry Er Imod OL I Sochi
Video: Stephen Fry: Gay solidarity needed at Russian winter Olympics 2024, April
Anonim

Den aktuelle politiske situation i Rusland bliver ofte genstand for diskussion ikke kun for udenlandske politikere, men også for offentlige personer og andre berømte mennesker. Især den engelske skuespiller Stephen Fry fremsatte sin kommentar til det tilrådelige at afholde de næste olympiske lege i Rusland.

Hvorfor Stephen Fry er imod OL i Sochi
Hvorfor Stephen Fry er imod OL i Sochi

Essensen og grundene til Stephen Fry's erklæring

Den 7. august offentliggjorde Stephen Fry et åbent brev på sin hjemmeside. Det blev rettet til den britiske premierminister David Cameron og Den Internationale Olympiske Komité. Hovedindholdet i meddelelsen er et forslag om at overføre de kommende olympiske lege i 2014 fra Rusland til et andet land.

Som hovedårsagen til denne udtalelse nævner Stephen Fry situationen relateret til menneskerettighederne i Rusland, især seksuelle mindretals rettigheder. I 2013 blev der vedtaget en føderal lov, der forbød fremme af homoseksualitet, på grundlag af regler, der tidligere eksisterede i individuelle emner i føderationen. Den britiske skuespiller i sin tale modsætter sig dette lovgivningsinitiativ og mener, at den russiske stat med dens hjælp var i stand til at fordømme næsten enhver åben homoseksuel.

Imidlertid fordømmer brevet ikke kun de vedtagne love, men også den nuværende praksis i Rusland om de politimyndigheders holdning til homoseksuelle. Stephen Fry mener, at fordommen fra politiet og den manglende beskyttelse af homoseksuelle mod chikane fremkaldes af eliteens position i forhold til seksuelle mindretal.

I forbindelse med disse kendsgerninger trækker Stephen Fry en direkte analogi mellem OL i 1936, som blev afholdt i Nazityskland, og den nuværende situation med Sochi-OL. Han mener, at afholdelse af OL vil give Ruslands nuværende præsident tillid til rigtigheden af hans politiske kurs, herunder overfor seksuelle mindretal.

Det skal bemærkes, at Stephen Frys åbne brev blandt andet er baseret på hans egne observationer. Kort før han skrev appellen, kom Stephen, der selv erklærede sin homoseksualitet, til Rusland for at mødes med Vitaly Milonov, et medlem af St. Petersborgs lovgivende forsamling, der indledte vedtagelsen af en lov mod fremme af ikke-traditionelle seksuelle forhold i St. Petersborg.

Reaktion på Stephen Frys tale og andre meninger om vært for de olympiske lege i Rusland

Stephen Frys tale forårsagede en aktiv reaktion fra den russiske offentlighed. Udenrigsministeriet svarede på det åbne brev med en besked om, at politik og den olympiske bevægelse ikke skulle forveksles, idet de særskilt bemærkede behovet for at respektere russiske love. Sportsembedsmænd har også udsendt en erklæring om, at homoseksuelle mænd, der kommer til OL, ikke skal frygte retsforfølgning i henhold til nyere lovgivning.

Mange internet- og trykte medier offentliggjorde Frys erklæring på deres sider, og dette emne blev også meget diskuteret i den russiske blogsfære og på fora.

Det skal bemærkes, at skønt Stephen Fry ikke var den første kendte person, der talte imod afholdelsen af de olympiske lege i Rusland, udtrykker udenlandske embedsmænd for det meste ikke forslag om at boykotte eller udsætte de næste olympiske vinterlege.

Anbefalede: