Ishockey-verdensmesterskab 2019: Gennemgang Af Kampen Rusland - Tjekkiet

Den 13. maj 2019 mødte det russiske landshold for første gang på ishockey-verdensmesterskabet i Slovakiet en modstander fra top 6. I tredje runde af gruppespillet måtte russerne kæmpe med det tjekkiske landshold, der vandt deres to første kampe i turneringen og besejrede holdene i Sverige og Norge.

Ishockey-verdensmesterskab 2019: gennemgang af kampen Rusland - Tjekkiet

Kampen Rusland - Tjekkiet ved verdensmesterskabet i Ishockey i 2019 var en af de mest spændende i gruppespillet i Bratislava-gruppen. Milos Rihas afgifter har en god liste, hvor halvdelen af spillerne kommer fra National Hockey League. Derfor forventede ingen, at de russiske stjerner skulle have en let kamp mod de tjekkiske stjerner.

Begge hold begyndte at spille omhyggeligt og minimerede fejl i defensivlinjen. Publikum så ikke strømmen af angreb på modstandernes mål fra de første minutter. På skøjtebanen blev der lagt stor vægt på magtbrydning med et samlet lige spil. Statistikken over skud på mål indikerer, at der ikke er nogen fordel for det ene hold i forhold til det andet.

I det 14. minut så publikum stadig det første mål. Den forladte puck blev organiseret af russiske spillere, der tilbragte en sæson i KHL. SKA-forsvarer Dinar Khafizullin fra venstre side lavede en vidunderlig aflevering til den tomme is, hvorfra CSKA Moskva-angriber Sergey Andronov uimodståeligt kastede på mål. Resultattavlen oplyste en score på 1: 0, behageligt for russerne. En anden assistent til Andronovs puck var Ivan Telegin.

Kort efter at målet blev scoret, tjente russerne et straffespark. Evgeni Malkin fik et straffespark på to minutter, men tjekkerne kunne ikke udnytte den givne fordel. Det så ud til, at det russiske holds hovedopgave var at opretholde en acceptabel score inden pausen. Til dette formål klagede anklagerne for Ilya Vorobyov. Andrei Vasilevsky holdt sit mål intakt i de første tyve minutter.

Det tjekkiske landshold startede anden periode aktivt, men det russiske landshold holdt deres mål "tørt". Derudover blev det første farlige øjeblik skabt af russerne. Nikita Kucherov overspillede næsten den tjekkiske målmand og indrømmede pucken under målmandens skjold, men forsvareren lod ikke projektilet krydse båndet.

Fire minutter efter starten af anden periode fik russerne mulighed for at spille i flertal. Denne gang var det ikke muligt at spille scorende angreb. Et par minutter senere bragte Gusev Kucherov ansigt til ansigt med målmanden, men vogteren af det tjekkiske mål tillod ikke topscorer i den sidste NHL-sæson at ramme målet. Målet skete senere - Nikita Kucherov fungerede selv som assistent for en barndomsven, hvorefter Las Vegas-spidsen Gusev scorede det andet mål i kampen.

I slutningen af perioden skabte tjekkerne adskillige farlige øjeblikke, herunder en-mod-en med Vasilevsky. Imidlertid tillod målmanden for det russiske landshold ikke nogen af de fremtrædende strejker i Tjekkiet at udmærke sig. I slutningen af fyrre minutter af kampen vandt det russiske landshold 2: 0.

I begyndelsen af den tredje periode fik det russiske hold et mindretal. Ivan Telegin modtog en unødvendig fjernelse. Det russiske landshold holdt i to minutter i ulige kompositioner. I et spil fem mod fem fortsatte tjekkerne med at være aktive i vores zone. Da målmanden Andrey Vasilevsky var magtesløs, reddede tværstangen og stangen russerne.

Det farligste øjeblik for russerne i perioden kan betragtes som et skud af Ilya Kovalchuk, der ryste den tjekkiske målstolpe.

I de sidste minutter af mødet udskiftede tjekkerne målmanden med en udespiller for at spille et to-mål hul. I stedet kom det tredje mål i deres allerede tomme net. I sidste øjeblik af mødet scorede Toronto-forsvareren Nikita Zaitsev et effektivt skud fra sin zone. Slutresultatet i kampen er 3: 0 til fordel for det russiske landshold. Dette resultat gør det muligt for Ilya Vorobyovs afdelinger at score ni point ud af ni mulige efter resultaterne af de første tre spil i verdensmesterskabet.