Hvordan Fodboldbolde Er Lavet

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Fodboldbolde Er Lavet
Hvordan Fodboldbolde Er Lavet

Video: Hvordan Fodboldbolde Er Lavet

Video: Hvordan Fodboldbolde Er Lavet
Video: Lær hvordan Man ligger en bold på foden 2024, Kan
Anonim

Fodbolden er det vigtigste på fodboldbanen, så dens parametre er strengt reguleret. Dette betyder, at produktionsteknologien skal defineres klart for at modtage bolde af samme kvalitet, vægt og størrelse.

Hvordan fodboldbolde er lavet
Hvordan fodboldbolde er lavet

Instruktioner

Trin 1

Kuglen består af et dæk, et for og et rør. Kameraer fremstilles på fabrikker af tekniske gummivarer fra butyl eller latex, så sendes de til fabrikker til syning af bolde. Latex-kameraer betragtes som de bedste, bolde med dem bruges til officielle konkurrencer. Latex-kamre har de bedste indikatorer for elasticitet, rebound og blødhed. De fleste budgetkugler i butikken har et butylkamera.

Trin 2

Dækket er lavet af syntetisk materiale - polyurethan eller polyvinylchlorid. Teknologien til fremstilling af billige dæk er meget enkel; på fabrikken skæres dele af den ønskede form ud af et ark ark, og derefter sys de manuelt. Sæt kameraet ind, så er bolden klar.

Trin 3

Der er mange flere faser i at fremstille professionelle fodboldbolde. Processen begynder med oprettelsen af en ramme, der er lavet af lateximprægneret polyesterstof. Kuglens standardform er en trunkeret økoseder, så ofte skæres stoffet i 20 sekskanter og 12 pentagoner. De sys derefter sammen. Det resulterende emne vejes, og der vælges et kamera til det, så de sammen har en strengt defineret masse.

Trin 4

Derefter laves et dæk og et for, der også skærer kuglens detaljer ud af det originale materiale. En særlig permanent maling påføres den ydre del af dækdelene. Foringen består af flere lag stof og kunstige materialer; kuglens egenskaber vil i sidste ende afhænge af dens kvalitet. Færdige dele af foringen og dækkene kan enten sys sammen, eller i dyrere modeller kan de påføres rammen ved hjælp af en sømløs metode.

Trin 5

Bolden er nu næsten færdig, men den sælges først efter en række kontroller og kalibreringer. Kun en bold, der opfylder alle FIFA-krav, kan bruges i officielle konkurrencer.

Anbefalede: