Populære Myter Om Sportsernæring

Indholdsfortegnelse:

Populære Myter Om Sportsernæring
Populære Myter Om Sportsernæring

Video: Populære Myter Om Sportsernæring

Video: Populære Myter Om Sportsernæring
Video: 11 Populære Myter Der IKKE Passer! 2023, September
Anonim

Ønsket om at have tonede muskler, en smuk figur og et godt humør i venlige rækker fører os til fitnesscentre og fitnessklubber. Det første skridt på denne vej er at stræbe efter et mål. Den anden er aktiv støtte af kroppen under træningsperioder.

Populære myter om sportsernæring
Populære myter om sportsernæring

TOPP 7 utrolige misforståelser

Sportsernæring fanger i stigende grad øje hos atleter og almindelige mennesker. Specialiserede butikker åbner i indkøbscentre. Og på Internettet vinker online kataloger med en overflod af varer. En sådan popularitet har givet anledning til adskillige myter om sportsernæring, mange fejlagtige fortolkninger og direkte løgne. Al slags ekspertise hjælper med at afdække sandheden om produkter til atleter. Lad os dvæle ved dem.

Myte nr. 1. Sportsdrikke er ikke nødvendige for dem, der træner mindre end en time

Sportsdrikke indeholder elektrolytter, inklusive natrium, calcium, magnesium og kalium. Stoffer er designet til at erstatte den mangel, der dannes under træning, når disse elementer går tabt sammen med sved. Sportsdrikke indeholder også kulhydrater for at give energi til lange træningsprogrammer. Men hvis atleten har trænet i mindre end en time, kan de også bruge drikken til at slukke tørsten i stedet for vand. I dette tilfælde vil han efter træning ikke opleve udmattende mental og fysisk træthed. Niveauet for god hydrering af hans krop vil blive opretholdt.

Myte nr. 2. Sportsernæring er kun skabt til atleter

Denne erklæring er kun delvist sand. Selvfølgelig bruger atleter specialiserede produkter til at forbedre deres præstationer, få den ønskede form og muskelstruktur. Men det kan ikke siges, at sportsernæring ikke kan tages af almindelige mennesker. Du kan ikke dyrke sport, men der er alle slags barer og kosttilskud for at forbedre energibalancen, eliminere sult, gendanne vitaminer og mineraler. Hovedreglen er at vælge produkter i denne kategori klogt og bruge dem uden at krænke producentens anbefalinger.

Myte nr. 3. Sportsernæring er dårlig for helbredet, og protein dræber indre organer

Dette er ikke sandt, fordi alle sportsernæringsprodukter, der er godkendt til salg, er certificerede og har gennemgået omhyggelig kontrol med tilsynsmyndighederne i produktionslandene og på Ruslands territorium. Produkterne er sikre for sundhed og velvære, hvis modtagelsesstandarderne følges.

En protein shake kan let erstatte middagen, eliminere sult og ubehag. Derudover indeholder den værdifulde mikro- og makroelementer, som kroppen har brug for. Proteintilskud hjælper med at udfylde manglen på protein, ved hjælp af hvilken smuk muskeldefinition er bygget. Protein hjælper med at styrke immunkræfter og normalisere metaboliske processer. En anden kendsgerning, der retfærdiggør protein, er dets sammensætning. Oftest er det et naturligt produkt baseret på mælkevalle, som er berømt for sine gavnlige egenskaber.

Myte nummer 4. Sportsernæring forstyrrer lever- og nyrefunktionen

Dette er en direkte løgn, fordi sportsfødevarer ikke kan sammenlignes med tabletter og andre produkter fra den farmaceutiske industri. Undersøgelser er blevet udført gentagne gange om dette spørgsmål. Især benægtede det videnskabelige personale fra American College of Sports Medicine i 2006 den skadelige virkning af sportsernæring på menneskekroppens filtreringsorganer. Lidt senere gjorde American Dietetic Association (ADA) det.

Myte nr. 5. Fatburner hjælper dig med at tabe dig uden sport

Slet ikke, for ingen fedtforbrænder kan gøre alt arbejdet for dig. Det vil simpelthen fremskynde metaboliske processer i kroppen og hjælpe med at forbrænde kropsfedt hurtigere under træning og omdanne ubrugeligt og grimt fedt til den energi, der er så nødvendig for at erobre sportstoppe. Hvad angår ernæring, skal den være afbalanceret uden overdreven brug og et stort antal forbudte fødevarer.

Myte nr. 6. Mad, der indeholder sukker, bør ikke indtages før træning

At spise kulhydrater fører til frigivelse af insulin. Et relativt lille antal atleter har hypoglykæmi, hvor lavt blodsukker begrænser tilførslen af energi til musklerne. Forskning viser, at indtagelse af kulhydrater 1 time før træning hjælper atleter med at opnå optimale præstationsniveauer og den energi, de har brug for for at forbedre udholdenhed og styrke.

Myte nr. 7. Sportsernæring reducerer styrken

Dette er en løgn, der dog ikke blev født helt fra bunden. Forherliget sportsernæring som stoffer, der dræber sexlyst, skadelige steroider. Men i dag ved næsten alle om denne kvalitet af dem såvel som om andre ikke særlig behagelige konsekvenser af optagelse. Moderne sportsernæring indeholder ikke skadelige tilsætningsstoffer. Den korrekte beregning af dosis af sportsernæring er også vigtig. Når du tager det klogt, vil du føle dig ung, sund og stærk. Og din krop vil ændre sine konturer for at få sundhedsmæssige fordele.

Anbefalede: