Sådan Forberedes Langrendski

Indholdsfortegnelse:

Sådan Forberedes Langrendski
Sådan Forberedes Langrendski

Video: Sådan Forberedes Langrendski

Video: Sådan Forberedes Langrendski
Video: Sådan finder man indsivet grundvand i kloakken 2024, Kan
Anonim

Vi går normalt på ski for rent sjov. Imidlertid ved professionelle atleter, at ordentligt forberedte ski kan bringe ikke kun glæden ved svæveflyvning, men også en medalje med høj værdighed. Så hvordan behandler du dine ski før et løb?

Sådan forberedes langrendski
Sådan forberedes langrendski

Er det nødvendigt

Ski voks eller voks, gnidning af prop, ark papir

Instruktioner

Trin 1

Der findes forskellige typer voks og voks, der giver ski en god glidning. Smøring garanterer hurtigere og mere sikker kørsel og beskytter desuden udstyrets overflade mod skader.

Trin 2

Det anbefales at bruge beskyttelsesovertræk og til opbevaring af ski, når vi ikke bruger dem. Når du fjerner ski i begyndelsen af sommersæsonen, anbefales det at rense dem for snavs og smøre dem omhyggeligt.

Trin 3

Salver giver ikke bare bedre skiflyvning. De garanterer en højere skiløbsteknik. Glidekontrol øges, og risikoen for personskade reduceres.

Trin 4

Ski beregnet til løb skal være forberedt på at forbedre glidningen. Hvis du har til hensigt at bevæge dig i en klassisk stil, skal du sørge for at påføre ekstra belægning for at sikre, at skiene holdes, så de ikke glider tilbage, når du skubber af.

Trin 5

Sværhedsgraden ved forberedelse af ski afhænger i høj grad af, hvilken kategori du tilhører: amatører, eksperter eller atleter. En amatør nyder normalt at gå i vinterskoven en eller to gange om måneden. Den ekspert skiløber bruger mere tid på sport og går på pisten to eller tre gange om ugen.

Trin 6

En sand atlet går på ski flere gange om ugen og sigter mod at opnå høje sportsresultater. For atleten er forberedelse af udstyr og ordentlig skiforhold faktorer, der bestemmer succes.

Trin 7

For at forberede dine ski til bedre glidning skal du bruge et passende smøremiddel. Vend skien med den glidende overflade op. Påfør et tyndt lag fedt på det. Det anbefales at gnide salven med en speciel skumplade. Bevægelse skal rettes langs skiens overflade, fra spidsen til bagsiden.

Trin 8

Hvis du planlægger at tage en meget lang skitur, skal du anvende to til tre tynde lag smøremiddel og gnide dem efter hinanden. Udfør den samme operation med den anden ski.

Trin 9

Den ekspert skiløber ved, at klassiske og gratis skiløb stilarter er mulige. Brug af den klassiske stil kræver særlig forberedelse af skioverfladen til at holde. Her kan du ikke undvære de passende salver, der fjerner "rekyl".

Trin 10

For at forhindre "tilbageslag" skal du først definere en pude på den glidende overflade, kaldet en "blok". Placer dine ski på et fladt gulv og stå på dem. Din assistent skal glide et stykke papir under ski og lede det frem og tilbage. Afstanden mellem stederne til "stop" af arket foran og bag vil være den samme støtteplatform. Denne pude skal kun håndteres med en holdesalve.

Trin 11

Det anbefales at holde fast på linierne, hvilket begrænser "blok", tape eller selvklæbende tape. Dette gør det lettere at påføre smøremidlet. En salve, der svarer til en højere temperatur, påføres det begrænsede rum på denne måde. Gnid salven grundigt. Det tilrådes at anvende successivt to eller tre tynde lag i stedet for et tykt lag. Fjern båndet, du har ikke længere brug for det.

Trin 12

Hvis smøremidlet blev påført indendørs, er det nødvendigt at afkøle skiene i luften, før de går på banen, uden at placere dem på sneen med en glidende overflade. Ellers er der risiko for, at sne klæber til de smurte overflader.

Anbefalede: