Hvordan Man Tæller Kalorier

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Tæller Kalorier
Hvordan Man Tæller Kalorier

Video: Hvordan Man Tæller Kalorier

Video: Hvordan Man Tæller Kalorier
Video: Sådan tæller du kalorier for at komme i form! 2023, December
Anonim

Der er hundreder, hvis ikke tusinder, af alle slags kostvaner, men der er nogle, der har været populære i mange år. Og en af disse diæter er kalorietællingskosten, som sandsynligvis er kendt for alle, der nogensinde har forsøgt at justere deres vægt. Essensen af denne metode er at beregne kalorieindholdet i mad, der indtages om dagen, og med fokus på gennemsnitsværdien for en persons alder, højde og livsstil reducere eller øge antallet af kalorier - afhængigt af om personen ønsker at tabe sig eller gå op i vægt.

Hvordan man tæller kalorier
Hvordan man tæller kalorier

Instruktioner

Trin 1

Tilsæt ikke kalorier til forbrug af vand, te, kaffe, krydderier, salt. Undtagelsen er fløde og sukker, som du tilsætter til te eller kaffe.

Trin 2

Beregn kalorieindholdet i en hvilken som helst skål en gang, tag dette tal som en given, og genberegn ikke energiværdien igen - brug den, der allerede er tilgængelig.

Trin 3

Når du beregner kalorieindholdet i korn eller pasta, skal du fokusere på energiværdien af et tørt produkt. Under madlavningen absorberer disse produkter vand, der ikke har nogen energiværdi, men øger produktets volumen. Afvej derfor det færdige produkt efter tilberedning og beregne kalorieindholdet i en portion.

Trin 4

Når du steger noget, skal du huske, at ca. 20% af olien absorberes i produktet. Overvåg derfor nøje mængden af olie og tilsæt 1/5 af dets kalorieindhold til produktets kalorieindhold.

Trin 5

Hvis du laver suppe, er det bedst at veje alle ingredienserne først og beregne deres kalorieindhold. Vej derefter den færdige suppe (fratrækkes naturligvis grydernes vægt) og fratrækker vægten af vandet. Typisk er kalorieindholdet i en suppe ca. 50 kalorier pr. 100 gram.

Trin 6

For at beregne kalorieindholdet i koteletter skal du veje hakket kød, beregne kalorieindholdet, tilføje 20% af kalorieindholdet i olien og derefter dividere med det antal koteletter, du får.

Trin 7

Hvis du tilbereder tørret frugtkompott, skal du tage højde for kalorieindholdet i tørrede frugter og sukker. Hvis du ikke tilsatte sukker, skal du tage kalorieindholdet i væsken som 0.

Trin 8

Husk, at vægten af færdige produkter, når den er kogt, bliver mindre end vægten af de rå. Tilsæt derfor som en procentdel af kalorier pr. 100 gram til følgende fødevarer:

- Kød - 40%

- Fjerkræ - 30%

- Kanin - 25%

- Fisk - 20%

- Sprog - 40%

- Lever - 30%

- Hjerte - 45%

Anbefalede: