Hvordan Man Tæller Kalorier

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Tæller Kalorier
Hvordan Man Tæller Kalorier
Video: Hvordan Man Tæller Kalorier
Video: Sådan tæller du kalorier for at komme i form! 2023, Februar
Anonim

Der er hundreder, hvis ikke tusinder, af alle slags kostvaner, men der er nogle, der har været populære i mange år. Og en af ​​disse diæter er kalorietællingskosten, som sandsynligvis er kendt for alle, der nogensinde har forsøgt at justere deres vægt. Essensen af ​​denne metode er at beregne kalorieindholdet i mad, der indtages om dagen, og med fokus på gennemsnitsværdien for en persons alder, højde og livsstil reducere eller øge antallet af kalorier - afhængigt af om personen ønsker at tabe sig eller gå op i vægt.

Hvordan man tæller kalorier
Hvordan man tæller kalorier

Instruktioner

Trin 1

Tilsæt ikke kalorier til forbrug af vand, te, kaffe, krydderier, salt. Undtagelsen er fløde og sukker, som du tilsætter til te eller kaffe.

Trin 2

Beregn kalorieindholdet i en hvilken som helst skål en gang, tag dette tal som en given, og genberegn ikke energiværdien igen - brug den, der allerede er tilgængelig.

Trin 3

Når du beregner kalorieindholdet i korn eller pasta, skal du fokusere på energiværdien af ​​et tørt produkt. Under madlavningen absorberer disse produkter vand, der ikke har nogen energiværdi, men øger produktets volumen. Afvej derfor det færdige produkt efter tilberedning og beregne kalorieindholdet i en portion.

Trin 4

Når du steger noget, skal du huske, at ca. 20% af olien absorberes i produktet. Overvåg derfor nøje mængden af ​​olie og tilsæt 1/5 af dets kalorieindhold til produktets kalorieindhold.

Trin 5

Hvis du laver suppe, er det bedst at veje alle ingredienserne først og beregne deres kalorieindhold. Vej derefter den færdige suppe (fratrækkes naturligvis grydernes vægt) og fratrækker vægten af ​​vandet. Typisk er kalorieindholdet i en suppe ca. 50 kalorier pr. 100 gram.

Trin 6

For at beregne kalorieindholdet i koteletter skal du veje hakket kød, beregne kalorieindholdet, tilføje 20% af kalorieindholdet i olien og derefter dividere med det antal koteletter, du får.

Trin 7

Hvis du tilbereder tørret frugtkompott, skal du tage højde for kalorieindholdet i tørrede frugter og sukker. Hvis du ikke tilsatte sukker, skal du tage kalorieindholdet i væsken som 0.

Trin 8

Husk, at vægten af ​​færdige produkter, når den er kogt, bliver mindre end vægten af ​​de rå. Tilsæt derfor som en procentdel af kalorier pr. 100 gram til følgende fødevarer:

- Kød - 40%

- Fjerkræ - 30%

- Kanin - 25%

- Fisk - 20%

- Sprog - 40%

- Lever - 30%

- Hjerte - 45%

Populær af emne.