Hvordan Var OL I 1952

Hvordan Var OL I 1952
Hvordan Var OL I 1952

Video: Hvordan Var OL I 1952

Video: Olympic Winter - 1952 - Norway, Oslo 2022, December
Anonim

I 1952 blev VI Olympiske Vinterlege afholdt i Oslo. Den italienske by Cortina d'Ampezzo og Lake Placid (USA) kæmpede også for retten til at holde dem, men IOC-medlemmerne besluttede ikke at være til deres fordel. Atleter fra USSR deltog ikke i OL, da regeringen frygtede for lave resultater, hvilket kunne påvirke landets omdømme negativt.

Hvordan var OL i 1952
Hvordan var OL i 1952

Ved Vinter-OL i Oslo blev der kun spillet 22 sæt medaljer i 8 sportsgrene. Især blev der afholdt konkurrencer i bobslæde, hurtigskøjteløb og alpint skiløb, langrend, kunstskøjteløb, ishockey, skihop og nordisk kombineret. Skelettet blev udelukket fra vinterlegeprogrammet.

Interessant nok var den bedste præstation ved OL i Oslo dens værter, de norske. Det var de, der formåede at vinde det største antal priser, inklusive 7 guld-, 3 sølv- og 6 bronzemedaljer. Amerika var på andenpladsen. Atleter fra USA modtog 4 guld-, 6 sølv- og 1 bronzemedaljer. Og endelig på tredjepladsen var atleter fra Finland, der vandt 3 guld-, 4 sølv- og 2 bronzemedaljer.

Ud over de vigtigste sportsgrene, der er anført ovenfor, inkluderede Vinter-OL-programmet 1952 demonstrationsboldhockeykonkurrencer. De deltog af atleter fra Sverige, Norge og Finland. Vinderen af ​​turneringen var Sverige, som i de vigtigste sportsgrene kun vandt 4 bronzemedaljer og ikke en eneste sølv- og guldmedalje, så de svenske atleter kunne glæde deres landsmænd. Andenpladsen i bandyturneringen blev overtaget af Norge, og den tredje gik til finnerne.

Vinter-OL 1952 havde flere interessante træk. Den vigtigste af disse var afholdelse af langrendskonkurrencer for kvinder. Det var dengang, at atleter for første gang i historien om den olympiske bevægelse kunne bevise sig ikke kun i alpint skiløb, men også i 10 km løb. Desuden protesterede de kraftigt i Norge mod kvinders optagelse i disse konkurrencer, men i denne sag blev der ikke taget hensyn til repræsentanterne for det land, der var vært for de olympiske lege.

Langrend deltog 20 atleter fra 8 lande. Skiløbere fra Finland udførte mest succes: de fik alle tre medaljer. Den første plads blev indtaget af Lidia Viderman, den anden - Mirja Hietamies og den tredje - Siiri Rantanen. Generelt var der ifølge konkurrenceresultaterne skiløbere fra Finland, Sverige og Norge i spidsen og efterlod deres rivaler fra andre lande langt bagud.

Populær af emne.