Hvordan Var OL I Amsterdam I 1928

Hvordan Var OL I Amsterdam I 1928
Hvordan Var OL I Amsterdam I 1928
Video: Hvordan Var OL I Amsterdam I 1928
Video: I amsterdam | Amsterdam 2023, Februar
Anonim

I 1928 blev sommer-OL afholdt i hollandske hovedstad Amsterdam. Denne by hævdede hovedstadens status tilbage i 1920 og 1924, men afstod til Paris og Antwerpen. En sådan lang forberedelse til konkurrencen gjorde det muligt at organisere de olympiske lege på et højt niveau.

Hvordan var OL i 1928 i Amsterdam
Hvordan var OL i 1928 i Amsterdam

46 landshold deltog i kampene. For første gang siden første verdenskrig blev et tysk hold inviteret til sommer-OL. Stater som Malta, Panama og Rhodesia (nu Zimbabwe) deltog i sådanne konkurrencer for første gang i historien. Sovjetunionen var ude af stand til at afgøre rækkefølgen af ​​dets deltagelse med Den Internationale Olympiske Komité og forblev stadig uden for konkurrencen.

Ved disse spil blev nogle af de olympiske traditioner etableret for første gang. Især blev den olympiske flamme tændt. Også rækkefølgen for holdets passage under åbningsceremonien for konkurrencen blev etableret. Den første var Grækenlands hold, og den sidste var landsholdet i staten på det område, hvor spillene afholdes.

I alt blev der afholdt konkurrencer i 15 sportsgrene i Olympiaden. Kvindernes deltagelse i turneringen er udvidet. Nu kunne de udføre ikke kun i svømning og dykning, men også i atletik og gymnastik. Disse innovationer forårsagede en masse kontroverser og kontroverser i den olympiske komité, men det blev stadig besluttet at regne med, at kvindesport bliver mere udbredt.

Førstepladsen i den samlede medaljestilling blev indtaget af USA. Atleter, både kvinder og mænd, bragte flest guldmedaljer til holdet. For eksempel blev amerikanske Betty Robinson den første kvinde, der vandt en guldmedalje i løbet af 100 m. Svømmere i dette land, både som en del af et hold og i individuelle svømmeture, viste fremragende atletiske færdigheder.

Andenpladsen gik til det tyske landshold. Vandpoloholdet fra dette land modtog guld. Tyske vægtløftere klarede sig også godt.

Finland kom på tredjepladsen. Atleter og brydere fra dette hold modtog i alt 8 guldpriser. Blandt medaljerne var Paavo Nurmi, vinderen af ​​de sidste OL i Paris. Og landsholdet for spillernes vært - Holland - fik kun 8. plads.

Populær af emne.