Hvilke Sommersport Er Olympiske

Hvilke Sommersport Er Olympiske
Hvilke Sommersport Er Olympiske

Video: Hvilke Sommersport Er Olympiske

Video: Hvilke Sommersport Er Olympiske
Video: OL guldvinder har travlt med at få skoene af ! 2023, Juni
Anonim

Som en del af de moderne sommer-OL afholdes der konkurrencer i 28 sportsgrene, hvoraf nogle har flere underarter. I hele den moderne olympiske bevægelses historie omfattede programmet i alt 40 sportsgrene, men 12 af dem blev til sidst fjernet fra listen af komitéen.

Hvilke sommersport er olympiske
Hvilke sommersport er olympiske

Ved de olympiske sommerlege afholdes ikke kun den traditionelle sommer, men også off-season konkurrencer. Navnlig inkluderer listen boksning, bordtennis og brydningskonkurrencer. Sommers olympiske sportsprogram justeres konstant. F.eks. Diskuteres muligheden for at medtage kvindeboksning i programmet.

Moderne sommer-olympiske sportsgrene inkluderer følgende sportsgrene: roning, judo, hestesport, tennis, sejlads, atletik, basketball, cykling, badminton, golf, brydning, boksning, vandsport, håndbold, volleyball, fodbold, taekwondo, skydning, moderne femkamp, hegn, felthockey, triatlon, rugby, gymnastik, roning og kanosejlads, judo, bueskydning, bordtennis.

Nogle af disse sportsgrene er opdelt i underarter. For eksempel afholdes konkurrencer i rytmisk gymnastik og i trampolinspring, og brydning kan være freestyle og græsk-romersk. Sommer-olympiske vandsport inkluderer synkroniseret svømning, vandpolo, dykning og svømning; til ridning - triathlon, springning og dressur og til cykling - banecykling, landevejscykling, mountainbike og cykelmotocross.

Af alle moderne sommer-olympiske sportsgrene var kun 8 inkluderet i programmet tilbage i 1896, dvs. konkurrencer om dem er blevet afholdt siden genoplivningen af den olympiske bevægelse. Disse er græsk-romersk brydning, cykling på landevej, kunstnerisk gymnastik, atletik, svømning, tennis, vægtløftning, folie og sabelhegn (hegnkonkurrencer blev inkluderet i programmet senere).

Der var også 12 sommersport, der tidligere var inkluderet i programmet for De Olympiske Lege, men af en eller anden grund blev udelukket fra det. Disse er softball, stenet, ketcher, slæbebåd, polo, baskisk pelota, motorbåd, baseball, cricket, kroket, samme de pom, lacrosse. Baseball og softball er de sidste sportsgrene, der udelukkes. Beslutningen om at fratage dem deres olympiske status blev taget af IOC henholdsvis i 2005 og 2006.

Populær af emne.