Sommer-OL 1928 I Amsterdam

Sommer-OL 1928 I Amsterdam
Sommer-OL 1928 I Amsterdam

Video: Sommer-OL 1928 I Amsterdam

Video: Many Debuts At The Amsterdam Games - Amsterdam 1928 Olympics 2022, December
Anonim

Amsterdam modtog retten til at være vært for Sommer-OL 1928 uden nogen kamp, ​​da kun hollandske hovedstad indsendte en ansøgning til IOC. For første gang var præsidenten og grundlæggeren af ​​IOC Pierre de Coubertin ikke til stede på legene på grund af en alvorlig sygdom. De gik uden høje skandaler, bortset fra skænderiet mellem de franske atleter og vagten på det olympiske stadion.

Sommer-OL 1928 i Amsterdam
Sommer-OL 1928 i Amsterdam

De niende sommer-OL i Amsterdam fandt sted fra 17. maj til 12. august 1928. 3014 atleter fra 46 lande i verden deltog i det. Selvom antallet af deltagende lande er steget, er antallet af atleter faldet. Derudover blev spilprogrammet skåret. Medaljer blev tildelt i 14 sportsgrene.

I Amsterdam, efter en 16-årig pause, begyndte atleter fra Tyskland at konkurrere igen. De debutanter ved OL var lande som Panama, Zimbabwe (dengang Rhodesia) og Malta. På det tidspunkt kunne Sovjetunionen ikke nå til enighed med IOC, så det lod ikke sine atleter gå til Amsterdam.

Ved de 28 sommerlege blev en af ​​de vigtigste olympiske traditioner født, som har overlevet den dag i dag. Det var i hovedstaden i Holland, at en brand først brændte, som blev tændt i det græske Olympia fra solen ved hjælp af et spejl. Løberne tog ham til legene og passerede hinanden som en stafettpind.

For første gang omfattede programmet kvindelige løbskonkurrencer - et 4x100 meter stafetløb, 100 og 800 meter løb, diskoskastning og højspring samt gymnastik konkurrencer. Hver type atletikprogram blandt kvinder var præget af en verdensrekord. Favoritterne var atleter fra Tyskland og USA.

Det er bemærkelsesværdigt, at inddragelsen af ​​800 meter i programmet blandt kvinder har skabt betydelig kontrovers. Dette skyldes, at kvinder under løbet for denne afstand ved målstregen faldt udmattede direkte på banen. I 1932 blev 800 meter løbet fjernet fra det olympiske program. Denne afstand dukkede kun op igen ved 1960-legene.

Ved OL i Amsterdam blev lederen af ​​vægtløftningskonkurrencen først bestemt af summen af ​​triathlon: ren og ryk, bænkpres og snavs. Vægtløftere konkurrerede i fem vægtkategorier.

Favoritterne i det uofficielle holdbegivenhed var amerikanerne. På andenpladsen kom atleter fra Tyskland. Finnene lukkede top tre.

Populær af emne.