Copa America 2016: Gennemgang Af Kampen USA - Colombia

Natten den 4. juni 2016 startede Copa America-jubilæeturneringen i USA, dedikeret til hundredeårsdagen for fodboldforbundene i Sydamerika og hundredeårsdagen for turneringen blandt de latinamerikanske landshold. Den prestigefyldte konkurrence deltages af nationale sydamerikanske hold samt hold fra Central- og Nordamerika. Åbningskampen fandt sted i San Francisco. Holdene i USA og Colombia konkurrerede.

Copa America 2016: gennemgang af kampen USA - Colombia

Copa America-åbningskampen i 2016 startede i et intenst tempo. Holdene fra de første minutter forsøgte aktivt at skabe målchancer for sig selv, men i de første fem minutter var der ingen farlige situationer hverken ved amerikanernes port eller i det colombianske landsholds straffesparksområde. Kampen blev sprængt af et mål i det 8. minut. Det colombianske landshold vandt retten til hjørne fra højre flanke. Edwin Cardonas strålende serv i straffesparksfeltet har fundet sin adressat. AC Milan og colombianske forsvarsspiller Cristian Zapata sendte bolden i mål med et one-touch-spark. Colombia tog føringen 1-0.

Efter det ubesvarede mål forsøgte amerikanerne at lede efter lykke ved andres porte, men angrebene fra det amerikanske landshold manglede tydeligvis skarpheden i angrebene. I hele første halvdel kan man kun skelne mellem Clint Dempsey's spark uden for feltet. Bolden fløj nær målstolpen for Colombia-landsholdet.

I slutningen af halvdelen var colombianerne i stand til at adskille sig igen. Først skød de sydamerikanske fodboldspillere den angribende impuls fra det amerikanske hold ned, og så havde de ret til en straf. I det 41. minut gik Colombia-kaptajnen James Rodriguez ikke glip af. Ved pause gik holdene med en fordel med to mål for det colombianske landshold.

USA-landsholdet var ude af stand til at starte anden halvdel aktivt. De første femten minutter ejede colombianerne selvsikker initiativet. Først i det 59. minut fik amerikanerne ret til det første hjørne, hvorefter der var fare ved portene til Ospina. Clint Dempsey ramte hovedet, men målmanden sammen med en colombiansk defensiv spiller var i stand til at stoppe bolden ved linjen. I det 64. minut skød den samme Dempsey farligt fra et frispark, men colombianernes første nummer afbøjede slaget.

I de sidste femten minutter blev møderne ikke kronet med mål. De colombianske landsholdsspillere havde den bedste chance for at score. I det 77. minut gik Carlos Bacca en-mod-en med den amerikanske målmand, men den colombianske strejke ramte overliggeren.

Den endelige score for mødet 2: 0 til fordel for det colombianske landshold tillod sydamerikanerne at score de første tre point i turneringen og midlertidigt føre placeringen af gruppe A.