Hvem Er Dick Advocate

Hvem Er Dick Advocate
Hvem Er Dick Advocate

Video: Hvem Er Dick Advocate

Video: Hvem Er Dick Advocate
Video: Dick Advocaat feat Alex Ferguson Super Cup UEFA Zenit -Manchesterr 2024, April
Anonim

I de sidste par år er navnet Dick Advocaat ofte blevet hørt ikke kun på tv-skærme eller radioer, men også i de livlige samtaler mellem fodboldfans. Men for en bred kreds af almindelige mennesker er hans personlighed stadig et mysterium.

Hvem er Dick Advocate
Hvem er Dick Advocate

Dick Nicholas Advocaat blev født i 1947 i Holland. På forskellige tidspunkter spillede han som en defensiv midtbanespiller for klubber som Den Haag, Roda, VVV-Venlo, Sparta, Berchem Sport, FC Utrecht og Chicago Sting. Spillerens karriere blev erstattet af coaching, som begyndte i 1984. Den første position på dette område var stillingen som assistent-træner for det hollandske landshold Rinus Michels. Det var takket være denne mand, som fans og spillere ikke kaldte andet end "general", at advokaten fik tilnavnet "den lille general".

Derefter arbejdede Dick som assistent, og først i 1992 overtog han som hovedtræner for det hollandske landshold. Samme år nåede holdet EM-semifinalen. I 1994 kom Holland på andenpladsen.

I 1996 rejser advokaten til PVS, der er baseret i Eindhoven. Under hans ledelse tager holdet førstepladsen i det nationale mesterskab. Dick blev hos hende indtil otteoghalvfems og rejste derefter til Skotland.

Her gentog historien sig: Dick førte Glasgow Rangers til guld i det skotske mesterskab, i National Cup og endda i League Cup. Det to tusinde år bragte ham titlen som den bedste træner i dette land.

Året 2002 var præget af tilbagevenden til det hollandske landshold og dets adgang til finalen i Euro-2004. Derefter gik advokaten for at erobre fodboldturneringer med det tyske Borussia.

I 2005 leder Dick Nicholas landsholdet i De Forenede Arabiske Emirater, i 2006 træner han Sydkoreas landshold, midt i samme år flytter han til Ruslands kulturhovedstad til Zenit. Allerede næste år bliver de blå og hvide under hans kommando den første i det russiske mesterskab. Efterhånden blev klubbens ledelse mere og mere utilfredse med coaching af advokat, og i 2009 blev han afskediget.

Denne kendsgerning forhindrede ham ikke i at lede det russiske landshold i 2010. Det allerførste spil under hans ledelse var sejrrig. Valget til Euro 2012 blev afholdt med varierende succes, men det samlede indtryk af landsholdets præstationer blev bedre og bedre. Advokat sagde imidlertid, at han efter turneringen ville forlade sin post og ikke ønskede at forny sin kontrakt med det russiske fodboldforbund. Det blev kendt, at han accepterede tilbuddet om at vende tilbage til PVS, som han engang ledte fra Eindhoven.

Anbefalede: