Hvorfor Cykling Er Gavnligt

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor Cykling Er Gavnligt
Hvorfor Cykling Er Gavnligt

Video: Hvorfor Cykling Er Gavnligt

Video: cykel med meter propeller - zombie apokalypse cykel 2022, December
Anonim

Fysisk aktivitet er afgørende for at være sund og fit. Regelmæssig træning beskytter kroppen mod alvorlige sygdomme som fedme, diabetes og gigt. Cykling er en af ​​de bedste måder at reducere din risiko for sundhedsmæssige problemer forbundet med en passiv livsstil.

Hvorfor cykling er gavnligt
Hvorfor cykling er gavnligt

Cykling er en givende og billig øvelse. Det er tilgængeligt for mennesker i alle aldersgrupper, forudsat at der ikke er nogen begrænsninger ordineret af en læge. Cykling, for eksempel til arbejde eller til butikken, er en nem måde at kombinere daglige gøremål med effektiv fysisk aktivitet på. Det tager kun to til fire timer om ugen at høste de maksimale sundhedsmæssige fordele.

For personer med handicap er der modeller af cykler til rådighed, hvor pedalen skal drejes manuelt. Velcro-stropper bruges til at fastgøre hænderne.

Styrkelse af muskeltonus

På trods af populær tro, styrker cykling mere end bare at styrke benmusklerne. Næsten alle muskler i kroppen er involveret i denne øvelse, derfor bidrager cykling til den samlede styrkelse af muskelvæv. Plus, risikoen for at blive strakt er ret lav. Som et resultat af regelmæssig motion forbedres hofte- og kneleddets bevægelighed; ben, lår, skinner får fremragende muskelaflastning. Cykling forbedrer også kropsholdning ved at styrke musklerne i ryggen, der understøtter rygsøjlen.

Det kardiovaskulære system

Når du cykler, udjævner pulsen sig. Forskning har vist, at cykling til arbejde øger kardiovaskulær udholdenhed med 3-7%.

Ifølge British Medical Association kan risikoen for hjerteanfald reduceres med 50% ved at cykle en afstand på ca. 30 km om ugen.

Brændende kalorier

Cyklen er din bedste assistent i kampen mod ekstra pund. Cykling i et gennemsnitligt tempo forbrænder i gennemsnit 300 kilokalorier i timen. Hvis du træner i 30 minutter om dagen, kan du i løbet af en måned tabe op til 5 kg fedt. Udover at hjælpe med at opbygge muskler forbedrer denne øvelse også stofskiftet.

Diabetes er ofte forbundet med en stillesiddende livsstil. En global undersøgelse fra Finland viste, at regelmæssig cykling reducerede risikoen for type 2-diabetes med 40%.

Koordinering og stress

Når du cykler, er alle dele af kroppen involveret. Derfor forbedres koordinationen af ​​bevægelse af arme, ben, fødder og hænder såvel som visuel og auditiv koordination.

Psykologer hævder, at regelmæssig cykling reducerer stressniveauer og behandler depression samt øger selvværd og selvtillid. Dette er en god måde at være alene med naturen, nyde den friske luft og føle sig fri. Sådanne aktiviteter hjælper med at glemme de daglige problemer og bidrager til at slippe af med psykiske vanskeligheder.

Populær af emne.