Sommer-olympiske Sportsgrene: Rytmisk Gymnastik

Sommer-olympiske Sportsgrene: Rytmisk Gymnastik
Sommer-olympiske Sportsgrene: Rytmisk Gymnastik
Video: Sommer-olympiske Sportsgrene: Rytmisk Gymnastik
Video: Arina AVERINA (RUS) - 2021 Rhythmic European Champion, all-around 2023, Februar
Anonim

Rytmisk gymnastik er udførelsen af ​​piger af forskellige gymnastik- og dansøvelser med en bold, bøjle, springtov, klub eller bånd til et musikalsk soundtrack. Valget af musik er vilkårlig, forestillingen varer inden for et og et halvt minut på et firkantet gymnastik tæppe med en side på 13 meter.

Sommer-olympiske sportsgrene: rytmisk gymnastik
Sommer-olympiske sportsgrene: rytmisk gymnastik

Rytmisk gymnastik er en af ​​de smukkeste og mest spektakulære sportsgrene. Det opstod takket være Mariinsky Theatres ballet i begyndelsen af ​​det 20. århundrede. På en relativt kort periode har rytmisk gymnastik vundet bred popularitet. I 1948 blev det første USSR-mesterskab afholdt, siden midten af ​​50'erne begyndte atleter at rejse til Europa for demonstrationsforestillinger. I december 1963 blev den første internationale konkurrence afholdt - European Cup. Og siden 1967 er der startet konkurrencer ikke kun mellem atleter i visse typer programmer, men også i gruppeøvelser.

Verdensmesterskaber blev afholdt i ulige år og europæiske mesterskaber i lige antal år. Siden 1992 er der afholdt både verdensmesterskaber og europæiske mesterskaber årligt. I 1984 blev rytmisk gymnastik en olympisk sport.

Boldøvelser indebærer at kaste, fange og kaste bolden fra den ene hånd til den anden. Benene, hovedet og skuldrene er også involveret. Skarpe kast kombineres med atletens gymnastiske øvelser (ruller, salto).

Øvelser med en bøjle er først og fremmest forbundet med ringens rotation på armene, torso, ben og nakke på gymnasten. Programmet ledsages også af forskellige øvelser.

Den type rytmisk gymnastik med et reb inkluderer forskellige spring og hopp. Under træningen skal atleter rotere rebet i overensstemmelse med bevægelsens tempo og rytme.

Øvelser med klubber inkluderer gynger, kast, ruller af genstande for at svede atletens krop eller banen. Under manipulationen udfører gymnasten salto, drejninger og andre komplekse bevægelser.

Gymnastik med bånd består i kontinuerlig dannelse af forskellige "mønstre" med båndet. Lena er fastgjort til en træpind, som gymnasten holder fast i. Bevægelse består af gynger, kast, genruller og aflytninger. Øvelserne udføres i forskellige retninger, planer og rytme. Under handlingerne med båndet udfører atleten også gymnastiske øvelser, for eksempel drejninger, spring.

Enhver udøvelse af en gymnast skal organisk passe ind i den musikalske akkompagnement, hvilket afspejler melodiens karakter og sammensætning.

For at stimulere den tekniske side af gymnasternes præstationer og reducere subjektiviteten i dommernes vurderinger har International Gymnastics Federation ændret reglerne flere gange. Så for eksempel vurderes forestillinger siden 2009 af tre dommerhold på en 30-punkts skala. Det første hold, opdelt i to grupper, giver karakterer for teknikken. Desuden vurderer en af ​​dem atleternes generelle teknik og den anden - teknikken til at arbejde med emnet. Hver gruppe består af to dommere. Scorerne lægges sammen, og det aritmetiske gennemsnit beregnes. Det andet hold, der består af fire dommere, vurderer kunstneriet og koreografien, og den tredje gruppe overvåger fejlene i forestillingen og fjerner point for dem. Den endelige dommermærke består af summen af ​​karaktererne for alle tre paneler.

Rytmisk gymnastik er meget populær i Rusland. Russiske atleter vinder regelmæssigt priser ved de højest rangerede konkurrencer. Blandt de berømte gymnaster kan man især fremhæve Evgenia Kanaeva, Alina Kabaeva, Irina Chashchina, Yulia Barsukova.

Populær af emne.