Hvad Synes Barack Obama Om Boykotten Af ​​OL I

Indholdsfortegnelse:

Hvad Synes Barack Obama Om Boykotten Af ​​OL I
Hvad Synes Barack Obama Om Boykotten Af ​​OL I

Video: Hvad Synes Barack Obama Om Boykotten Af ​​OL I

Video: Happy Anniversary Barack and Michelle Obama 2022, November
Anonim

Jo færre dage der er tilbage før åbningen af ​​de olympiske og paralympiske vinterlege i Sochi, jo mere snak og kontrovers blusser op omkring den kommende begivenhed. Et af de mest presserende spørgsmål i de seneste dage: Vil amerikanske atleter komme til Sochi?

Hvad synes Barack Obama om boykotten af ​​OL i 2014
Hvad synes Barack Obama om boykotten af ​​OL i 2014

Amerikanske præsident Barack Obama modsætter sig en mulig boykot af Sochi-OL. På trods af den amerikanske præsidents uenighed med en række ændringer i russisk lovgivning finder han det ikke nødvendigt at nægte at deltage i legene. Præsidenten bemærkede, at mange amerikanske atleter for alvor forbereder sig på de kommende konkurrencer, og han støtter deres interesser. Efter hans mening er USA og Rusland nødt til at se fremad og ikke se tilbage. Samtidig understregede Barack Obama endnu en gang sin uenighed med den russiske politik, der sigter mod at undertrykke mennesker med ikke-traditionel seksuel orientering. Præsidenten mindede om, at mange atleter, der vil deltage i de kommende OL, er homoseksuelle og lesbiske.”Og hvis Rusland ønsker at opretholde den olympiske ånd, skal det udelukkende bedømmes ud fra resultaterne på banen eller i puljen, og seksuel orientering bør ikke have noget at gøre med dette,” sagde Obama.

Hvem har brug for en boykot af Sochi-OL?

Senator-republikanske Lindsay Graham fremsatte et forslag om at nægte at deltage i Sochi-OL. Efter hans mening vil en sådan beslutning gøre det klart for den russiske side, at dens handlinger går ud over alle grænser. USA har i det mindste flere mulige grunde til en boykot. Blandt dem er undertrykkelse af den russiske opposition og begrænsning af ngo'ers aktiviteter og støtte fra Bashar al-Assad og krænkelse af seksuelle mindretals rettigheder og forbuddet mod adoption af børn af amerikanske familier, og krænkelse af rettighederne for indbyggerne i Nordkaukasus. Ifølge senatoren var det sidste halm Ruslands beslutning om at give politisk asyl til den tidligere NSA-entreprenør Edward Snowden.

Lektioner fra OL i 1980

Tilbage i 1980 blev de olympiske lege i Moskva boykottet af 65 lande, herunder De Forenede Stater. Derefter var USAs utilfredshed introduktion af sovjetiske tropper i Afghanistan. Repræsentanten for den amerikanske olympiske komité, Patrick Sandusky, bemærkede, at afvisningen af ​​at deltage i OL i Moskva på ingen måde påvirkede løsningen af ​​konflikten mellem landene. På samme tid mistede snesevis af amerikanske atleter muligheden for at repræsentere deres land ved OL. Efter hans opfattelse er den vigtigste lære af boykotten fra 1980, at boykotter ikke fungerer.

Populær af emne.