Hvordan Man Lærer At Trække Vejret Korrekt

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Lærer At Trække Vejret Korrekt
Hvordan Man Lærer At Trække Vejret Korrekt

Video: Hvordan Man Lærer At Trække Vejret Korrekt

Video: Hvordan Man Lærer At Trække Vejret Korrekt
Video: Sådan trækker du vejret når du træner 2024, April
Anonim

Langt størstedelen af moderne mennesker kan ikke trække vejret effektivt. For dem, der er aktivt involveret i sport, er korrekt vejrtrækning under fysisk aktivitet etableret af sig selv, og alle andre har brug for at mestre det alene for dette. Hvad er det til, og hvordan kan det gøres?

Hvordan man lærer at trække vejret korrekt
Hvordan man lærer at trække vejret korrekt

Uanset hvor mærkeligt og latterligt det måtte lyde, bruger det overvældende flertal af mennesker deres åndedrætsapparat med næsten en fjerdedel af dets faktiske effektivitet. Interessant nok ånder små børn korrekt; ud fra dette kan vi konkludere, at vanen med at trække vejret forkert og ineffektivt ikke er medfødt, men erhvervet. Oftest provokeres dette af fysisk inaktivitet eller utilstrækkelig fysisk aktivitet.

Når en person bevæger sig lidt, har de fleste af hans organer ikke brug for en aktiv strøm af iltberiget blod; derfor vænner han sig til at trække vejret lavt. Ineffektiv brug af hele lungevolumenet fremkalder en forringelse af deres funktion og fremkomsten af forskellige kroniske sygdomme.

Korrekt og forkert vejrtrækning

De fleste kvinder trækker vejret kun med deres bryster. Dette skyldes dels kulten af en slank krop - i jagten på en perfekt flad mave undgår det mere retfærdige køn alt, hvad der kan give deres maver mindst noget volumen. Børn og mænd trækker vejret for det meste fra maven, men deres vejrtrækning er også lav. Åndedræt gennem brystet overbelaster strubehovedet og stemmebåndene, og vejrtrækning gennem maven skader fordøjelsessystemet.

Hvordan trækker man vejret korrekt? Korrekt vejrtrækning er blandet, dvs. både bryst og underliv er involveret i processen. Det moderne menneske er blevet så vant til den naturlige åndedrætsmekanisme, der er fastlagt af selve naturen, at han er tvunget til bevidst at lære det igen.

At lære at trække vejret korrekt: hvordan gør man det?

Først skal du beherske den korrekte inhalation. For at gøre dette skal du hovedsagelig bruge membranen og slappe af skulderbæltets muskler så meget som muligt. I dette tilfælde skal inspirationens varighed være ca. halvt så lang som udløbsperioden.

For at øve korrekt vejrtrækning skal du trække vejret ud og tømme lungerne helt for resterende luft. Når du føler trang til at inhalere, skal du inhalere langsomt gennem næsen - det varer cirka 8 sekunder. På samme tid skal du fylde dine lunger med luft, startende fra bunden - først er maven lidt oppustet, derefter membranen og endelig det øverste bryst.

Udånder, der varer dobbelt så længe som indånding, i omvendt rækkefølge - bryst, mellemgulv, mave. Efter udånding skal du tage en kort pause og kun derefter trække vejret igen. Denne pause undgår hyperventilation og svimmelhed fra intens iltning af kroppen.

Gør denne træning hver dag på tom mave eller et par timer efter at have spist, og du vil snart mestre fuld åndedræt.

Anbefalede: