Sådan Slibes Skøjter Derhjemme

Indholdsfortegnelse:

Sådan Slibes Skøjter Derhjemme
Sådan Slibes Skøjter Derhjemme

Video: Sådan Slibes Skøjter Derhjemme

Video: Sådan Slibes Skøjter Derhjemme
Video: Laura har en skøjtebane i baghaven 2024, Kan
Anonim

For at nyde skøjteløb skal du slibes. Det er ikke altid muligt at henvende sig til fagfolk for at udføre denne procedure, og så er du nødt til at skærpe skøjter derhjemme. Der er to måder at slibe - med og uden en rille.

Det er ikke altid muligt at henvende sig til professionelle for at skærpe skøjter
Det er ikke altid muligt at henvende sig til professionelle for at skærpe skøjter

Er det nødvendigt

  • - Emery
  • - rund fil
  • - finkornet stang

Instruktioner

Trin 1

For at skærpe skøjter derhjemme skal du forberede en regelmæssig smaragd (elektrisk motor, styreplade og slibeskive). Med sin hjælp er du nødt til at lave en rille (til nye skøjter) eller uddybe den (til skøjter, der er meget stumpe).

Trin 2

Derefter er det nødvendigt at manuelt udlede den korrekte form af rillen ved at bruge en rund fil med en diameter på cirka ti millimeter og samtidig skære kanterne på samme tid. Tagrenden skal udføres med en forventning om, at dens dybde ikke må være mere end 0,5-0,6 millimeter. Det er lige så vigtigt, at tagrenden ikke vælter i nogen retning. For at kontrollere dette er det nødvendigt at pålægge en flad (nødvendigvis flad) overflade over rillen. Det skal være helt vinkelret på bladet (ikke mere end 3 graders afbøjning). Når du har gennemført denne procedure, skal du bruge en finkornet blok til at fjerne burrene.

Trin 3

Nogle mennesker skærper skøjter uden rille. Denne metode er meget lettere. For at skærpe skøjter derhjemme uden en rille (eller, som de også kalder det riller), har du også brug for en smaragd eller en fil (i tilfælde af en fil skal du gøre en stor indsats for at skærpe skøjter). Desuden skal du både i ovenstående og i denne metode være opmærksom på, at filens værktøjsstålhårdhed er højere end hårdheden på den legering, som bladet er fremstillet af. Når du har sikret skøjterne, skal du begynde at slibe. Slibeprincippet er simpelt - du skal skærpe bladsålen vinkelret på sidevæggene.

Trin 4

Efter slibning skal du kontrollere dens korrekthed. Det er ikke svært at udføre denne operation - du skal se, hvordan skøjterne står på overfladen af isen. Hvis alt gøres korrekt, vil de stå oprejst og jævnt.

Ved slibning af skøjter skal det huskes, at skøjteens bekvemmelighed og komfort afhænger af deres korrekte slibning.

Anbefalede: