Hvordan Man Vælger En Kø Til Billard

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Vælger En Kø Til Billard
Hvordan Man Vælger En Kø Til Billard

Video: Hvordan Man Vælger En Kø Til Billard

Video: Hvordan Man Vælger En Kø Til Billard
Video: GUIDE - forskellen på billardkøer 2024, Kan
Anonim

Succes i billardspil afhænger primært af spillerens dygtighed. Den anden ingrediens for succes er en holdbar og behagelig kø af høj kvalitet, som skal føles som en forlængelse af din egen hånd. For at spille køen med glæde skal du vælge den rigtige, når du køber.

Hvordan man vælger en kø til billard
Hvordan man vælger en kø til billard

Er det nødvendigt

Specialiseret butik, der sælger billardtilbehør

Instruktioner

Trin 1

Vær opmærksom på det materiale, som køen er fremstillet af. Hvis du har brug for en billig model, skal du købe en kø lavet af ahorntræ, amarnt, wenge, palisander, hornbjælke. Hvad angår dyre modeller, er de lavet af sjældne træsorter (for eksempel ibenholt eller nordamerikansk "sukker" ahorn) og kan koste mere end tusind dollars, hvilket dog muligvis ikke påvirker deres spilleegenskaber på nogen måde.

Trin 2

Beslut om det beløb, du vil bruge på at købe en kø. De dyreste stikord er originale stikord lavet i hånden af værdifulde træsorter. Men det kan vise sig, at det er ubelejligt at lege med en sådan signal. Dekorative ornamenter, indlæg, gravering øger omkostningerne ved køen betydeligt. Rigt dekorerede signaturer lavet af ædle skove er mere velegnede som en gave end som et redskab til et godt spil.

Trin 3

Beslut hvad du præcis har brug for et signal til - til at lege med venner eller til seriøs billardøvelse. Det afhænger af, om det er værd at købe en dyr model af høj kvalitet, eller om budgetmuligheden, der koster $ 100 - $ 300, er passende.

Trin 4

Vælg den optimale længde, tykkelse og vægt af køen (standardlængde er 160 cm, vægten er omkring 700 gram). Tag stikket i hånden for at afgøre, om det er behageligt for dig at holde det. Det skal huskes, at det er mere bekvemt for spillere af kort statur at spille med en kø med en balance fremad. Med hensyn til tykkelse vil begyndere finde det mere praktisk at bruge en kø med en tykkere skaft, mens professionelle foretrækker en kø med en mindre diameter. Tykkelsen på drejestangen (den del af køen, der ligger i hånden) påvirker ikke spillet og vælges efter princippet om behagelig-ubelejligt.

Trin 5

Undersøg køen for mulige fejl. Farven på køen afhænger af typen af træ, finish, forarbejdning, belægning. Cue's stivhed er påvirket af antallet af snit ("fjer"). Jo flere af dem på skaftet, jo stivere bliver køen, det vil sige, den bøjer ikke og springer, når den rammes. Dette er vigtigt for et spil på højt niveau.

Anbefalede: