Hvordan Man Sætter Et Hjul På En Cykel

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Sætter Et Hjul På En Cykel
Hvordan Man Sætter Et Hjul På En Cykel

Video: Hvordan Man Sætter Et Hjul På En Cykel

Video: Hvordan Man Sætter Et Hjul På En Cykel
Video: Sådan skifter du Dæk og Slange på en Citybike (Fiks min havelåge - Afsnit 1) 2023, Juni
Anonim

Skammer du dig over at kontakte en tjeneste bare for at sætte et hjul på din cykel? Det er tid til at lære at komme ud af denne situation alene. Plus, spar tid og penge.

Hvordan man sætter et hjul på en cykel
Hvordan man sætter et hjul på en cykel

Instruktioner

Trin 1

Indsæt hjulet i enderne af gaflen, og juster kraften på den excentriske klemme, der holder den i gaflen. Spænd ikke for meget, da dette kan beskadige klemmen eller stikket. Hvis tilspændingen er for løs, kan hjulet falde ud af gaflen, især hvis din cykel har skivebremser, da de lægger mere belastning på gaflen end fælgbremser.

Trin 2

Sørg for, at hjulet passer symmetrisk uden forskydning i forhold til gaffelspidserne. Hvis hjulet er centreret korrekt, det vil sige uden "otterne" og paraplyen, og gaffelen ikke er bøjet, så vil selve hjulet helt sikkert stå oprejst. Ellers skal du finde årsagen til skævheden og rette den.

Trin 3

Sørg for, at hjulakslen passer tæt og helt ind i rillen i gaffelspidsen. Aksen skal ligge helt i bunden af rillen.

Trin 4

Hvis du har hydrauliske skivebremser på din cykel, skal du forsigtigt indsætte bremseskiven mellem bremseklodser i tykkelsen, mens du monterer hjulet. Hvis afstanden mellem elektroderne er for lille, og du ikke kan indsætte en disk mellem dem, skal du i dette tilfælde forsigtigt skubbe elektroderne med en bred skruetrækker eller noget lignende. Brug ikke for meget kraft for at undgå knivbremser på bremseklodser.

Trin 5

Drej den excentriske spændearm 90 grader, så den næsten er parallel med navaksen. Stram derefter vingemøtrikken så langt som muligt, men stram den ikke.

Trin 6

Drej nu kamlåsearmen, så den er parallel med gaflen. På samme tid skal du sørge for, at indsatsen er håndgribelig, men ikke for stærk. Drej om nødvendigt vingemøtrikken for at øge eller mindske kompressionsniveauet.

Trin 7

Hjulet er installeret. Hvis din cykel har V-bremser, skal du huske at fastgøre dem.

Populær af emne.