Sådan Skifter Du Hjul På Hjul Selv

Indholdsfortegnelse:

Sådan Skifter Du Hjul På Hjul Selv
Sådan Skifter Du Hjul På Hjul Selv

Video: Sådan Skifter Du Hjul På Hjul Selv

Video: Sådan Skifter Du Hjul På Hjul Selv
Video: Så nemt klarer du selv hjulskifte 2024, April
Anonim

Rullehjul slides, når du ruller. Dette påvirker både skøjternes opførsel og valsernes holdbarhed negativt. Ud over at udskifte slidte hjul en eller to gange om sæsonen er det også nødvendigt at adskille lejerne helt, rense dem og smøre dem.

Sådan skifter du hjul på hjul selv
Sådan skifter du hjul på hjul selv

Skift af hjul

Udskiftning af hjul på rulleskøjter tager ikke mere end 5 minutter eller lidt mere for dem, der gør det for første gang. Udskiftning af hjul sammen med vedligeholdelse af lejer - ca. en halv time. Når du fjerner hjul, skal du forsigtigt huske rækkefølgen for fjernelse af dele, så der ikke er noget "overflødigt" tilbage, og intet går tabt.

Tag rullerne og vend dem på hovedet. Skru bolten, der holder hjulet fast på rammen, med en unbrakonøgle (eller to skruenøgler), og fjern den. Bemærk, at denne monteringsbolt også er ansvarlig for justering af hjulet. For at ændre højden på et individuelt hjul skal du dreje bolten i en eller anden retning.

For at montere hjulene skal du igen tage rulleskøjten med rammen op og fordele hjulene på deres plads, så den slidte side (hvis hjulene ikke er nye) er udenfor. Sæt den lange aksel, der fastgør standardbremsen nøjagtigt på sin plads.

Brug derefter sekskantbolten til at justere højden på hvert hjul, så alle hjul er i samme plan.

Leje vedligeholdelse

Hvis det er nødvendigt at ændre vedligeholdelsen af lejet, skal du fjerne og adskille det. For at gøre dette skal du trykke med en hvilken som helst hård stump genstand på kanten af ærmet, så den begynder at bevæge sig indad. Du kan handle med den samme nøgle, som hjulet blev skruet ud med. Pas på ikke at skruenøglen glider og beskadiger indersiden af bøsningen. Når bøsningen begynder at bevæge sig, frigør den det modsatte leje. Det resterende leje kan fjernes meget lettere.

Demonter lejet. For at gøre dette skal du lirke kanten af metalringen, der fastgør lejedækslet med et tyndt søm eller et stykke hård wire. Typisk er ringen allerede skåret af producenten, så der er et mellemrum mellem begge ender. Træk i enden af ringen ved hjælp af en tang for forsigtigt at trække den ud. Prøv at deformere det så lidt som muligt. Når du har taget hætten af, kan du se lejekuglerne i fedtet. Hvis hjulet ikke er nyt, vil fedtet være snavset, derfor er det nødvendigt at rense lejet og udskifte fedtet.

Undersøg alle tilgængelige bolde. Hvis de er intakte, skal du fortsætte med rengøring og smøring. Hvis mindst en af dem falder fra hinanden, skal den udskiftes med en kugle fra en anden, nøjagtig det samme leje. Eller udskift hele lejet. Brug en unødvendig tandbørste eller andre egnede genstande til rengøring. Meget beskidte lejer kan blive gennemblødt i benzin på forhånd. Brug lithol, fedt eller et specielt fedt til rullelejer som nyt fedt.

For at samle lejet skal du lukke det med en metalring: skub den ene ende af ringen på det originale sted, sæt den anden ende på kanten af ringen, og fastgør den. Hvis ringen deformeres under demontering, skal du placere den på en hård, flad overflade og rette den ud med en hammer. Brug den samme hammer til at trykke lejerne på hjulnavet.

Anbefalede: