Usain Bolt - Genetik Og Biografi

Indholdsfortegnelse:

Usain Bolt - Genetik Og Biografi
Usain Bolt - Genetik Og Biografi

Video: Usain Bolt - Genetik Og Biografi

Video: Usain Bolt - Genetik Og Biografi
Video: Усейн Болт - Генетика и Биография (Рекорд, Спринт, Тренировки, Футбол) 2024, Kan
Anonim

Usain Bolt er i øjeblikket den hurtigste mand på planeten. Han er sytten gange verdensmester og indehaver af mindst otte verdensrekorder, der ikke er brudt af nogen. Han opnåede sin succes stort set på grund af det naturlige potentiale.

Usain Bolt - genetik og biografi
Usain Bolt - genetik og biografi

Genetik

Hans højde er 195 centimeter og vejer 94 kg. Næsten perfekt forhold, i betragtning af at det ikke har noget subkutant fedt. Langt størstedelen af joggere har en minimal kropsfedtprocent. Det er simpelthen ikke gavnligt for nogen, der løber, at have overskydende kropsvægt, da dette er en ekstra belastning på ledbånd og led.

Usain Bolt er en kortdistanceløber. Enhver maratonløber med samme højde har en maksimal vægt på 80 kg. En sprinter har altid en mere udtalt muskelmasse, der er meget mere af det. Dette skyldes, at kortløbere løbere har tendens til at blive domineret af hurtige, eksplosive muskelfibre. Til gengæld egner de sig meget godt til at opbygge volumener, mens maratonløbere er domineret af langsomme, hårde fibre, der vokser meget dårligt.

For Usates vækst er hans magre muskelmasse med lille fedtprocent virkelig enorm. Han ser ud af kassen, ikke som en almindelig sprinter med lavt fedtindhold. I gennemsnit er han højere end nogen i sin disciplin. Dette giver ham en hurtig fordel, da han har længere greb. Hans lange arme står heller ikke til side, fordi alle lemmer er vigtige i løbet, armene udfører en afbalancerende og accelererende funktion.

Dens fordel er dens tynde knogler. Dette er et særpræg for de fleste atleter, for med tynde knogler i benene løber atleten hurtigere. Situationen er den samme med maratonløbere, det er ikke rentabelt for dem at have tykke knogler i benene, overskydende luftmodstand forhindrer udviklingen af større hastighed.

Biografi og præstationer

Usain Bolt blev født i Jamaica. Dette er et ret fattigt land, hvor alle teenagere så den eneste måde at "bryde ind i folket" - at spille fodbold godt. Det vil sige, at alle begyndte at spille dette spil fra den tidlige barndom og håbede, at en eller anden klub en dag ville købe dem ud, og de ville flyve til Amerika. Børn så ingen anden mulighed i dette land.

Derfor spillede Usain fodbold på samme måde. Men på et tidspunkt opdagede han, at han løber meget hurtigt på baggrund af sine jævnaldrende. Senere fandt de et brug for ham, folk indså, at hvis han blev uddannet videre, ville han opnå enorme resultater. Han modtog sine første præstationer uden at være særlig bekymret for sin fremtidige retning, det vil sige atletik. Han spillede stadig fodbold.

Hans mest berømte plader er 100 og 200 meter. Bolt løb 100 meter på 9,57 sekunder og 200 meter på 19,19 sekunder. Dette er korte afstande, hastighed-styrke udvikling af en færdighed. Denne atlet viste sig i denne disciplin på grund af overflod af hurtige muskelfibre og vækst i modsætning til sine modstandere.

Selvom Usain Bolt på mange måder skylder sine præstationer en genetisk disposition, men det lykkedes ham at komme ud af et fattigt land og vise sit navn til hele verden. Først og fremmest spillede hans udholdenhed og beslutsomhed en afgørende rolle i livet. Alle kan opnå et anstændigt resultat, du skal bare gøre en indsats!

Anbefalede: