Hvem Er Usain Bolt?

Hvem Er Usain Bolt?
Hvem Er Usain Bolt?

Video: Hvem Er Usain Bolt?

Video: Hvem Er Usain Bolt?
Video: Usain Bolt - Days Like These (Official Lyric Video) ft. NJ 2024, Kan
Anonim

Kortdistanceløbere fra Jamaica er de mest sandsynlige deltagere til at vinde enhver konkurrence, hvor de konkurrerer. Den mest berømte atlet i disse langrendsdiscipliner - Usain St. Leo Bolt - repræsenterer også denne lille ø-nation beliggende i Caribien.

Hvem er Usain Bolt?
Hvem er Usain Bolt?

Usain fylder 26 år den 21. august 2012. For fire år siden faldt den personlige dato på en hviledag mellem de to sidste løb i de tidligere olympiske lege, som derefter blev afholdt i Beijing. Sikker på, at fødselsdagen vil blive husket af atleten i de lyseste farver - den 20. august vandt han olympisk guld i løbet af 200 meter, mens han slog verdensrekorden for den berømte amerikanske Michael Johnson. Og den 22. august fandt stafetløbet sted, som det jamaicanske hold takket være Bolts indsats også vandt med en ny verdensrekord. Ud over disse to guldmedaljer ved OL i Beijing har den fænomenale løber også guld på 100 meter, også vundet med verdensrekord.

Inden OL-starten i 2008 havde den sorte kæmpes sportsbiografi (højde - 1 meter 95 cm) to guld- og sølvpriser ved verdensmesterskabet for unge, fire guldmedaljer til en lignende konkurrence for unge atleter i Mellemamerika, guld og sølv på Pan American Youth Games. I kategorien "senior" før OL i Beijing tog Usain Bolt to gange andenpladsen ved verdensmesterskabet og blev en gang den første ved det mellemamerikanske mesterskab. Og efter sommerlekene i Kina genopfyldte atleten sin samling med fem guldmedaljer fra verdensmesterskabet og yderligere to verdensrekorder. Ti gange blev han udnævnt til årets bedste atlet ifølge versioner af forskellige organisationer, herunder International Association of Athletics Federation IAAF. Før OL i London besidder Bolt den højeste position i vurderingen af denne forening. Ikke overraskende kom Usain til 2012-spilene ikke kun for at konkurrere om priserne, men for at sætte en rekord på 9,4 sekunder på 100 m og løbe dobbelt så langt på 19 sekunder. Selvom han i det jamaicanske hold har en meget værdig konkurrent - Johan Blake overhalede Bolt to gange i starten af det nationale mesterskab.

Anbefalede: