Tom Finney: Biografi Og Karriere

Indholdsfortegnelse:

Tom Finney: Biografi Og Karriere
Tom Finney: Biografi Og Karriere
Video: Tom Finney: Biografi Og Karriere
Video: Sir Tom Finney Tribute 2023, Februar
Anonim

Tom Finney er en berømt engelsk fodboldspiller med tilnavnet "The Preston Plumber". Han spillede for Preston North Ent hele sit liv. Han spillede for Englands landshold. I 1961 blev han officer i Order of the British Empire.

Tom Finney: biografi og karriere
Tom Finney: biografi og karriere

Biografi

Den fremtidige fodboldspiller blev født den femte dag i april 1922 i den lille engelske by Preston. Fra den tidlige barndom blev han interesseret i fodbold. Han drømte om en dag at blive en del af en rigtig professionel klub. Ved de første screeninger i fodboldakademier opstod det samme problem: indtil 14 år var Toms højde kun 145 centimeter. På grund af dette nægtede mange trænere simpelthen drengen, da han ikke kunne konkurrere med sine jævnaldrende, og der også var stor risiko for skade.

Tom blev hjulpet af sin far til at opfylde sin barndomsdrøm om at spille fodbold på et professionelt niveau. Træneren for den lokale Preston North Ent-klub, Billy Scott, var en god ven af ​​sin far og indvilligede i at tage den talentfulde og lidenskabelige dreng til sit akademi. I lang tid spillede han på amatørniveau som en venstrehåndet angriber, ligesom hans barndomsidol Alex James. Men atleten kunne kun afsløre sit potentiale som angriber først i 1938, da han flyttede til den anden kant af angrebet.

Professionel aktivitet

Billede
Billede

For klubbens hovedhold debuterede Tom Finney i 1940 som en del af den engelske liga militærcup (cupen blev oprettet i 1939 og eksisterede indtil 1945). I 1941 vandt Tom Finney sit første trofæ. Preston besejrede den berømte London-klub Arsenal i finalen i militærcupen og blev ejer af en unik pris. I 1942 måtte Finney ændre sin besættelse, han blev trukket ind i de britiske væbnede styrker, hvor han tjente i lidt over tre år. Kampene i Egypten og den italienske anti-Hitler-kampagne forblev bag ham.

På samme tid arrangerede Tom sit personlige liv - Elsie Noblett blev hustru til en atlet i 1945 og forbliver den eneste kærlighed til fodboldlegenden for livet. Parret havde to børn, en søn og en datter.

Efter demobilisering vendte han tilbage til Preston og fortsatte med at spille for sin hjemmeklub. I september samme år gik Tom ind for første gang i en Englands landsholdstrøje. I 1952 jagede den italienske klub "Palermo" længe efter den berømte engelskmand. Klubben tilbød Finney en fabelagtig månedlig betaling på ti tusind pund for disse tider, og de var endda klar til formelt at ansætte ham til yderligere indtjening. Men fodboldspilleren, der voksede op i Preston og klubben med samme navn, valgte at blive. Tom afviste tilbudet fra den italienske klub.

Billede
Billede

Afslutning af en karriere

I 1960 trak Tom Finney sig officielt tilbage fra at spille for sin hjembyklub Preston, men i 1963, i en alder af 41, vendte han tilbage til fodbold for at hjælpe semi-amatørklubben Distillery med at besejre den berømte Benfica fra Portugal. Efter en tobenet konfrontation med den portugisiske præmie, trak Finney sig endelig tilbage fra fodbold.

Efter en svimlende fodboldkarriere arbejdede Tom som blikkenslager. I 1961 blev han officer i det britiske imperiums orden, og i 1998 blev han tildelt ærestitlen ridder. I lang tid var han leder af en lille klub "Kendal Town". I februar 2014 døde den legendariske engelske fodboldspiller i en alder af 91 år.

Populær af emne.