Moderne Olympisk Bevægelse: Hovedtendenser

Moderne Olympisk Bevægelse: Hovedtendenser
Moderne Olympisk Bevægelse: Hovedtendenser

Video: Moderne Olympisk Bevægelse: Hovedtendenser

Video: OL - Bevægelsesfabrikken 2022, December
Anonim

Den olympiske bevægelse forbedres konstant, men desværre er der desuden negative tendenser i udviklingen ud over det positive. Imidlertid lægger IOC stor opmærksomhed på problemerne i spillet og forsøger at løse dem efter bedste evne.

Moderne olympisk bevægelse: Hovedtendenser
Moderne olympisk bevægelse: Hovedtendenser

Der er mange positive tendenser blandt de vigtigste tendenser i den moderne olympiske bevægelse. Dette vedrører især tilrettelæggelsen af ​​de olympiske lege for unge. De første sommerlege begyndte kun at blive afholdt i 2010 og vinterene - i 2012. forgængerne til de olympiske lege var verdenskonkurrencer, hvor junioratleter deltog, hvis alder varierede fra 14 til 18 år. Formålet med at arrangere sådanne begivenheder var ønsket om at involvere unge mennesker i den officielle olympiske bevægelse, at hjælpe juniorer med at realisere deres talenter og også at finde stærke atleter, der vil være værdige til at repræsentere deres lande ved de næste lege.

En anden positiv tendens var den gradvise inddragelse af kvinder i den olympiske bevægelse og korrektion af kønsaspekter. Indtil 1981 var ikke en eneste kvinde medlem af IOC, da beslutningen om komitéens sammensætning blev taget af dets medlemmer, dvs. Mænd. Selv i 1999 var der kun 13 kvinder ud af 113 mennesker i IOC, og kvindesport i OL begyndte at blive anerkendt efter 2000, da atleter ved OL i Sydney forsøgte at bevise, at de kunne konkurrere med værdighed. Holdningen til kvindesport er fortsat tvetydig nu, men der er kommet positive tendenser i denne sag.

Desværre er der også en vis negativitet. På trods af at det ifølge IOC-medlemmernes udsagn er det vigtigste mål for den moderne olympiske bevægelse at forbedre den gensidige forståelse mellem borgere i forskellige lande, observeres den modsatte tendens. Tilbage i 1964, under en fodboldkamp som en del af OL, startede fans, der var utilfredse med dommernes handlinger, en kamp, ​​hvor mere end 300 mennesker døde og mere end 600 blev alvorligt såret. Den olympiske ideologi, der er baseret på kærlighed, gensidig forståelse og retfærdighed, fungerer ikke altid, og desværre skaber resultaterne af legene ofte alvorlige skandaler. Et eksempel er OL i Salt Lake City.

Og endelig var en anden ubehagelig tendens den overdrevne politisering af bevægelsen. Individuelle atleter eller endda hele lande arrangerer boykotter eller, endnu værre, demonstrerer fuldstændig respektløshed, hvilket demonstrativt overtræder arrangementets regler. Selv OL i Sotji 2014 er kontroversielt, og amerikanske kongresmedlemmer foreslår endda en fælles US-europæisk boykot. Desværre er det få politikere, der forstår, hvor destruktive sådanne handlinger er for den olympiske bevægelse som helhed.

Populær af emne.