1956 Sommer-OL I Melbourne

1956 Sommer-OL I Melbourne
1956 Sommer-OL I Melbourne

Video: 1956 Sommer-OL I Melbourne

Video: Melbourne 1956 Olympic Games - Olympic Flame & Opening Ceremony 2022, December
Anonim

Efter Anden Verdenskrig fortsatte den olympiske bevægelse med at udvikle sig. Især begyndte socialistiske lande i 1950'erne at deltage aktivt i legene. De olympiske sommerlege i Melbourne blev en stor succes for disse stater.

1956 Sommer-OL i Melbourne
1956 Sommer-OL i Melbourne

Stedet for den næste olympiade blev bestemt på et møde i Kommissionen for Den Internationale Olympiske Komité i 1949 i Rom. Kandidatbyer omfattede adskillige større amerikanske byer samt Melbourne, Mexico City og Buenos Aires. Melbourne vandt, men det blev besluttet at overføre hestekonkurrencer derfra. På grund af Australiens love skulle heste gennemgå en for lang karantæne. Derfor blev denne fase af spillene afholdt i Stockholm.

I Australien selv er spillene blevet et element af politisk konfrontation. Guvernøren i en af ​​staterne nægtede at finansiere sin del af OL. Dette bragte opførelsen af ​​nogle af de olympiske spillesteder i fare, men til sidst blev den afsluttet til tiden.

67 lande sendte deres hold til kampene. Antallet af deltagende stater er faldet i forhold til tidligere konkurrencer. Flere lande nægtede at deltage i spillene af politiske årsager. Egypten nægtede at repræsentere sit hold på grund af konflikten om Suez-kanalen med Storbritannien. Australien, som medlem af British Commonwealth, blev af Egypten opfattet som en fjende. På samme tid præsenterede flere europæiske lande ikke deres atleter på grund af uenighed med Sovjetunionens handlinger i Ungarn, og Kina delte ikke retten til at deltage i konkurrencer med Taiwan.

På denne vanskelige politiske baggrund deltog USSR-holdet alligevel i spillene for anden gang i dets historie. Det var en enorm succes for sovjetiske atleter - landets hold tog førstepladsen i den uofficielle medaljestilling. Sovjetiske gymnaster, både mænd og kvinder, adskilte sig særligt. For eksempel vandt Larisa Latynina 4 guldmedaljer. Sovjetunionens fodboldlandshold modtog også guld.

Andenpladsen i den uofficielle stilling var tilbage til USA. Blandt atleterne i dette land har atleter opnået særlig succes, for eksempel Bobby Morrow, der blev to gange den olympiske mester.

Atleter fra Australien har også opnået betydelig succes. Vi kan også nævne den ungarske gymnast Agnes Keleti, der vandt 3 guld- og 2 sølv-olympiske medaljer.

Populær af emne.