Vinter-olympisk Sport: Freestyle

Vinter-olympisk Sport: Freestyle
Vinter-olympisk Sport: Freestyle

Video: Vinter-olympisk Sport: Freestyle

Video: Vinter-olympisk Sport: Freestyle
Video: Freestyle Skiing Recap | Winter Olympics 2018 | PyeongChang 2023, November
Anonim

Freestyle er en af de yngste blandt olympiske sportsgrene. Han deltog i det officielle program til vinter-OL i 1992 i Albertville, og fire år før blev der afholdt demonstrationskonkurrencer i Calgary. Freestyle inkluderer tre discipliner - mogul, akrobatisk spring og ski-ballet. Indtil videre er kun to typer kommet ind i det olympiske program; balletkonkurrencer afholdes ikke ved OL.

Vinter-olympisk sport: freestyle
Vinter-olympisk sport: freestyle

Oversat fra engelsk betyder ordet "freestyle" "fri stil". Dette er gratis skiløb. Denne sport administreres af det internationale skiforbund.

Atleter begyndte at udføre forskellige akrobatiske ski i lang tid. Den første salto blev optaget tilbage i 20'erne i sidste århundrede. Fans af klassisk skiløb ønskede imidlertid ikke at anerkende freestyle som en uafhængig sport i lang tid. De tog ham ikke alvorligt og betragtede ham som en slags forestilling. Atleter har med succes tiltrukket turister til bjergresorter.

De første officielle konkurrencer i den nye sport blev afholdt i 1971. På dette tidspunkt har de bedste mestre inden for akrobatik og moguler opnået fremragende teknik. Konkurrencereglerne blev udviklet og godkendt syv år efter den første konkurrence. Fire sæt præmier spilles på de hvide olympiader. Konkurrencer i både mogul og akrobatiske spring afholdes blandt mænd og kvinder.

Den første olympiske freestyle-disciplin var mogulen. Denne type har meget til fælles med traditionelle skiløbstyper, men konkurrencer afholdes på specielle kuperede spor. I den "præ-olympiske æra" opstod disse spor spontant. Bump dukkede op fra skiløbernes hyppige vendinger samme sted. Den moderne mogulbane er 250 meter lang og stejlere end slalombanen. Derudover skal atleten udføre 2 akrobatiske spring. Der tages ikke kun højde for at passere afstanden, men også teknikken til at dreje og springe.

Ved de næste olympiske lege i Lillihammer var der allerede to typer freestyle. Mogulen fik selskab med akrobatiske spring. Atleter hoppede fra tre trampoliner i forskellige højder. Den største har en højde på 3,5 m, den midterste - 3,2 m og den mindste - 2,1 m. Ved 1994-legene i Nagano var der allerede syv hopp, og atleter kunne vælge dem efter deres smag. I enhver akrobatisk springkonkurrence tages resultaterne af to spring i betragtning. Dommerpanelet tildeler point for startteknikken, kvaliteten af selve springet og det akrobatiske element. Sværhedsgraden ved springet tages også i betragtning. Under opførelsen af trampoliner til akrobatiske spring er der ret strenge sikkerhedskrav. Området, som atleterne lander på, skal være dækket af løs blød sne.

Anbefalede: