Hvilke Lande Boikotterede OL I 1984

Hvilke Lande Boikotterede OL I 1984
Hvilke Lande Boikotterede OL I 1984

Video: Hvilke Lande Boikotterede OL I 1984

Video: Hvilke Lande Boikotterede OL I 1984
Video: Chalice 1984 Rockpalast Live In Essen 12 Can't Dub 2023, Juni
Anonim

Flere år før den socialistiske lejrs sammenbrud blev de næste sommer-olympiske lege afholdt i Los Angeles. De tidligere OL var præget af en boykot af legene af en række lande. Årsagerne til at nægte at deltage i De Olympiske Lege var politiske motiver, især forværringen af forbindelserne mellem NATO og Sovjetunionen. I 1984 reagerede de socialistisk orienterede lande med et lignende trin og boykotter OL på det amerikanske kontinent.

Hvilke lande boikotterede OL i 1984
Hvilke lande boikotterede OL i 1984

De olympiske lege i 1984 blev ignoreret af næsten alle landene i den socialistiske blok, med undtagelse af Kina, Jugoslavien og Rumænien. Rumænske atleter modtog imidlertid tilladelse fra deres land til kun at komme til Los Angeles privat, skønt Rumænien formelt sluttede sig til protestaktion.

Den formelle årsag til boykotten var, at den olympiske organisationskomité afviste at give de nødvendige sikkerhedsgarantier til deltagerne fra Warszawa-pagtlandene og Sovjetunionen. Men den virkelige årsag var selvfølgelig boykotten fra mange kapitalistiske stater ved OL i 1980, der blev afholdt i Moskva. Desuden svarede landene i den socialistiske lejr på lignende måde til den såkaldte "Carter-doktrin", som sørgede for militær hjælp til anti-sovjetiske oprørere i Afghanistan.

I oktober 1983 afslørede den sovjetiske sportsdelegation mange mangler hos de amerikanske arrangører af legene, hvorefter ledelsen af Sovjetunionen udtrykte bekymring over denne tilstand. Især gav den amerikanske regering ikke skriftlige garantier for deres sikkerhed til atleter fra socialistiske lande. Delegationerne fik ikke lov til at flyve til OL med Aeroflot-fly, og Sovjetunionens flydende base, motorskibet Georgia, blev nægtet adgang til den amerikanske havn.

I foråret 1984 dukkede en politburoopløsning op, der angav, at sovjetiske atleter deltog i 1984-legene. Dokumentet indeholdt en række foranstaltninger, der sigter mod at skabe en gunstig opinion i verden. Det skulle også overføre alt ansvar for afbrydelsen af OL til De Forenede Stater. De broderlige stater blev opfordret til at slutte sig til boykotten af OL i Los Angeles.

Landene i den socialistiske lejr annoncerede afholdelsen af den internationale konkurrence "Friendship-84", hvor atleter fra ni socialistiske lande og atleter fra mere end 40 andre lande deltog. Desuden deltog nogle deltagere i alternative konkurrencer i OL i Los Angeles. Ved Druzhba-84-konkurrencen blev der sat flere dusin verdensrekorder i en række sportsgrene.

Efter to på hinanden følgende boykotter fra De Olympiske Lege blev der indført sanktioner i chartret fra Den Internationale Olympiske Komité for organisering af en boykot af De Olympiske Lege, indtil diskvalificering af nationale hold eller udvisning af landet fra IOC.

Populær af emne.