Holdboldspil: Håndbold

I moderne tid er der forskellige boldspil: basketball, volleyball, fodbold og andre. Reglerne kan være forskellige, men essensen er den samme for alle - kampen for et mål. Disse sportsgrene er ret berømte. For eksempel er der et utal af fodbold- eller basketballfans. Der er en anden sport, der kan tiltrække opmærksomhed fra en tilskuer, der er interesseret i holdboldkonkurrencer. Dette er håndbold.

Ordet håndbolds etymologi er enkel. Så hånd oversættes fra engelsk til en hånd, og kugle er en bold. Følgelig spilles håndbold med bolden. Forskellen mellem håndbold og netball er, at der i den første form gives et mål, ikke en ring. Håndbold kaldes også et håndboldspil.

Mens fodbold eller beachvolleyballkampe kan spilles udendørs, er håndbold kun tilladt indendørs. Området til denne sport har sin egen størrelse 40 x 20 meter. Kuglen, der vejer 425-480 g, bruges af mænd, men projektilets vægt for kvinder er 325-380 gram. Spillet indeholder to halvdele, hver med 30 minutter. Bryd mellem halvdele 10 minutter.

Målet med sportsspillet er at kaste bolden i modstanderens mål. Du kan ikke nærme dig målet nærmere end seks meter og kaste det, ellers tælles målet ikke. Feltspillere spiller bolden med deres hænder. Det hold med flest mål vinder. Holdmanden kan forsvare målet med en hvilken som helst del af hans krop.

Hvis der er uafgjort i kampen, efter at to halvdele er udløbet, tildeles yderligere to overarbejder på 5 minutter. I tilfælde af ens score udnævnes endnu en halvdel, og hvis der efter den er uafgjort på resultattavlen, tildeles en række frikast, og begge hold vil lave 5 skud til modstanderens mål fra syv meter mærke.

I moderne tid er der professionelle håndboldligaer. Der afholdes alvorlige større turneringer i denne sport. Såsom verdens- og EM.

Denne sport spilles af både mænd og kvinder. Håndbold er en del af sommer-OL-programmet.